Prijedlog zakona o zaštiti zraka

admin
0 0
Read Time:49 Second

SARAJEVO, 25. lipnja – Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, utvrdila Prijedlog zakona o zaštiti zraka i uputila ga u parlamentarnu proceduru.

Ovim zakonom uređuje se zaštita i upravljanje kvalitetom zraka, definiraju ciljevi i nadležnosti, parametri i planiranje kvaliteta zraka, kao i mjere za poboljšanje kvaliteta zraka, zaštite ozonskog omotača, te ublažavanja i prilagođavanja klimatskim promjenama. Također, uređuju se poslovi mjerenja emisija, informiranje i izvještavanje, te financiranje zaštite i poboljšanja kvalitete zraka, kao i informativni sistem, upravni nadzor i kaznene odredbe.

Također, navedeno je da je novina u odnosu na postojeća rješenja u jasnijem definiranju nadležnosti organa i sektora na polju zaštite kvaliteta zraka, detaljnije definiranje monitoringa kvaliteta zraka na nivou FBiH, kantona i jedinica lokalne samouprave.

Prilikom izrade zakona korištena je i međunarodna praksa zemalja Europske unije u pogledu transponiranosti europskog zakonodavstva, a prije svega zemalja u našem okruženju koje su pristupile Europskoj uniji ili su na putu da to uskoro učine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ISTRAŽIVANJE U HUTOVOM BLATU

U Parku prirode Hutovo blato se već par mjeseci rade terenska praćenja endemskih vrsta riba te staništa važnih za njihovo mriješćenje, kako bi se definiralo aktualno stanje ekosustava značajnih za mrijest. Provedeno istraživanje obuhvatilo je lokalitete u Gornjem blatu na odabranim izvorima i pripadajućim jarugama gdje je potvrđena dominacija autohtonih vrsta […]

Pretplatite se