Bivši radnici Tvornice duhana Mostar dobili 1,5 milijuna KM

admin
0 0
Read Time:42 Second
Višegodišnjoj agoniji bivših radnika tvornice duhana Mostara napokon je došao kraj. Općinski sud Mostar je donio rješenje o raspodjeli sredstava, prema kojem je radnicima, njih oko 130, pripalo 1,5 milijuna KM po osnovu neisplaćenih plaća i drugih naknada.
Prioritet u procesu naplate, prema rješenju, ima Porezna uprava FBiH s ukupno 2,8 milijuna KM. Međutim, od tog dijela, 1,4 milijuna KM se odnosi na doprinose radnika za mirovinsko i invalidsko osiguranje, odnosno, za uvezivanje njihovog staža.
Podsjetimo, proizvodnja u FDM-u je ugašena 2007.godine. Federalna vlada, kao većinski vlasnik, nije reagirala ni 2013.godine kada su, nakon propalih sedam poziva za privatizaciju, prodane sve mašine korištene u procesu proizvodnje.
Mostarske tvornice su se sjetili, tek, prije tri godine kada su donijeli odluku o pokretanju stečaja, ali o tom procesu u javnosti o tome nema nikakvih informacija.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Toni Čolina proglašen najboljim trenerom u BiH

Trener Izviđača Toni Čolina najbolji je bh. trener u izboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. U prvom izboru krovne kuće bh. rukometa ovakve vrste, Čolina je ostvario uvjerljivu pobjedu. Na drugom mjestu je dojučerašnji trener RK Gračanica i trenutni izbornik BiH Damir Doborac sa 17 bodova (14 od trenera i […]

Pretplatite se