Predsjednik Milanović sudjelovat će na sastanku šefova država i vlada članica NATO-a u Washingtonu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na sastanku na vrhu NATO-a koji se održava u Washingtonu, u Sjedinjenim Američkim Državama, od 9. do 11. srpnja 2024. godine.

 

NATO summit u Washingtonu redoviti je godišnji sastanak na vrhu Saveza na kojemu se očekuje usvajanje niza dokumenata i odluka među kojima bi trebala biti i odluka o nastavku pomoći Ukrajini. Raspravljat će se, nadalje, o provedbi ranijih odluka vezanih uz jačanje NATO sustava obrane i odvraćanja, a kao i na svim sastancima NATO-a na vrhu tema će biti i izdvajanje članica Saveza za obranu.

 

U sklopu summitu predviđen je i redoviti sastanak članica s državama partnerima iz Azije i Pacifika (Japan, Australija, Republika Koreja i Novi Zeland) te predstavnicima Europske unije. Ovo će biti zadnji summit za sadašnjeg glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga jer će ga 1. listopada ove godine na toj dužnosti naslijediti bivši nizozemski premijer Mark Rutte.

 

Prvog dana sastanka na vrhu, u utorak 9. srpnja, svečanim programom će se obilježiti 75 godina postojanja NATO-a čije je osnivanje pokrenuto upravo u Washingtonu 4. travnja 1949. godine. Hrvatska je u NATO ušla 2009. i ove godine obilježila 15 godina članstva.

 

Tijekom boravka u Washingtonu predsjednik Milanović sastat će se s hrvatskim iseljenicima na prijemu u Veleposlanstvu RH u Washingtonu.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: BiH PRIJETI SUŠNO RAZDOBLJE

Grupa bh. meteorologa koja stoji iza Facebook stranice BHMETEO.ba upozorila je da uslijed velikih vrućina koje su najavljene za naredne dane, postoji velika vjerojatnost od pojave suše, te apeliraju građane da ne rasipaju vodu. “Pored najavljenih vrućina, u pojedinim danima i oko 40 stupnjeva Celzijusovih, značanije kiše nema na vidiku. […]

Pretplatite se