Novi paket ulaganja u zemlje Zapadnog Balkana

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second
Suizvjestiteljica za Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA III) Željana Zovko kao predstavnica Europskog parlamenta sudjelovala je početkom srpnja u Londonu na šestom sastanku Strateškog odbora Okvira za ulaganja za zapadni Balkan (WBIF) tijekom kojeg je potvrđen novi financijski paket ulaganja Komisije za razvoj infrastrukture i potporu poduzetništvu na Zapadnom Balkanu vrijedan 1,2 milijarde eura.

“Šesti paket ulaganja nastavak je investicije Europske unije (EU) u Zapadni Balkan koja će biti ukupno vrijedna 30 milijardi eura. Ovaj paket od 1,2 milijarde eura, od čega je 300 milijuna bespovratnih sredstava iz IPA III, uložit će u razvoj vodne i vodoopskrbne infrastrukture, pridonijeti jačanju regionalnih veza ulaganjem u obnovu i modernizaciju željezničkih veza i osigurati potporu poduzetništvu u zemljama Zapadnog Balkana”, istaknula je Zovko, priopćeno je iz njenog ureda.

Dodala je kako će ova ulaganja, zajedno s potrebnim reformama i pristupom jedinstvenom tržištu, pripremiti gospodarstva partnera na Zapadnom Balkanu za pristupanje Uniji, što se pogotovo tiče Bosne i Hercegovine koja je u ožujku ove godine dobila zeleno svijetlo za otvaranje pregovora o članstvu što je trenutačno ključno za europski put zemlje.

Europska komisija najavila je početkom srpnja šesti financijski paket ulaganja u sklopu Gospodarskog i investicijskog plana EU-a za Zapadni Balkan čiji je cilj potaknuti ulaganja u osam velikih investicijskih projekata u iznosu od 1,2 milijarde eura.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Svečano obilježen Dan općine Tomislavgrad

Dana 8.srpnja 2024. godine polaganjem vijenaca poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima pred spomen-obilježjem na Trgu hrvatskih branitelja u Tomislavgradu te svečanom sjednicom Općinskog vijeća Tomislavgrad obilježen je Dan općine Tomislavgrad. Uz predstavnike općine, načelnika Ivana Buntića i predsjednika Općinskog vijeća Ilije Papića, obilježavanju su nazočili predstavnici Vlade i Skupštine Hercegbosanskog […]

Pretplatite se