Institucije BiH bi trebale dobiti proračun za ovu godinu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Institucije Bosne i Hercegovine bi, nakon više od pola godine koliko su na privremenom financiranju, konačno trebale dobiti proračun za ovu godinu.

Državno Predsjedništvo je ovaj dokument uputilo u parlamentarnu proceduru sa zahtjevom za razmatranje po hitnom postupku, što znači bez mogućnosti bilo kakvih izmjena.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović ranije je izjavio da bi prijedlog državnog proračuna trebao biti usvojen 19. srpnja.

Vijeće ministara BiH je na sjednici u Mostaru 4. srpnja utvrdilo nacrt, a potom je Predsjedništvo BiH dan kasnije, na sjednici 5. srpnja, utvrdilo i Prijedlog zakona o proračuna instituciја BiH i mеđunаrоdnih оbvеzа BiH zа 2024. gоdinu i kao ovlašteni predlagač ga uputilo Pаrlаmеntаrnој skupštini BiH nа razmatranje i usvajanje.

Nakon što je Vijeće ministara BiH utvrdilo nacrt, dan kasnije je državno Predsjedništvo utvrdilo Priјеdlоg zakona o proračunu instituciја BiH i mеđunаrоdnih оbvеzа BiH zа 2024. gоdinu.

Predsjedništvo BiH je usvojilo i zaključak kojim zadužuje Vijeće ministara BiH da najkasnije u roku od 15 dana od dana usvajanja ovog zaključka, u suradnji s drugim nadležnim organima i institucijama BiH, Predsjedništvu BiH dostavi cjelovitu informaciju o razlozima neizvršenja, zakonom i drugim propisima ustanovljenih obveza u procedurama sačinjavanja i usvajanja zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu.

Protiv usvajanja je bio član Predsjedništva Željko Komšić koji je, kako navode mediji, kazao kako je nemoguće za par sati preći 460 stranica, te smatra da je proračun bar trebao ići u redovitu proceduru u Parlamentarnoj skupštini.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Federalna ministrica okoliša i turizma na Blidinju: Ovaj prirodni biser je zaštitni znak našeg avanturističkog i cikloturizma

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder u petak je posjetila Blidinje, gdje je održala sastanak s resornim ministrima za zaštitu okoliša iz Zapadnohercegovačkog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona 10, te je sudjelovala na svečanosti otvaranja Blidinje Bike Festivala. Razgovor s kantonalnim ministrima Emilom Balavcem (HNK), Zvonimirom Širićem (ZHK) i Seadom Hadžijahićem […]

Pretplatite se