Federalna ministrica okoliša i turizma na Blidinju: Ovaj prirodni biser je zaštitni znak našeg avanturističkog i cikloturizma

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder u petak je posjetila Blidinje, gdje je održala sastanak s resornim ministrima za zaštitu okoliša iz Zapadnohercegovačkog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona 10, te je sudjelovala na svečanosti otvaranja Blidinje Bike Festivala.

Razgovor s kantonalnim ministrima Emilom Balavcem (HNK), Zvonimirom Širićem (ZHK) i Seadom Hadžijahićem (Kanton 10) za cilj ima strateško planiranje za Blidinje i okolinu u kontekstu zaštite okoliša i razvoja turizma, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Uzimajući u obzir da je Park prirode Blidinje na prostoru tri kantona, nužna je koordinacija i donošenje mjera za adekvatni stepen zaštite ovog područja jer je zajednički cilj da Blidinje bude prirodna oaza i jedna od glavnih turističkih destinacija, naročito za avanturiste, planinare i ljubitelje biciklizma.

Jedna od manifestacija koja je postala prepoznatljiva i doprinosi sve većoj popularnosti ovog parka prirode je Blidinje Bike Festival, koji je otvoren u petak.

Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH i predsjednik Udruge Herzegovina Bike, organizatora festivala, zahvalio je ministrici na podršci i prepoznavanju važnosti razvoja biciklizma uz promociju prirode, kulturnog i povijesnog naslijeđa.

 

Na ovogodišnjem festivalu održat će se brojne aktivnosti, među kojima su UCI Class 1 maraton utrka, Balkansko prvenstvo u biciklizmu, razne rekreativne vožnje, kao i bogat propratni program za sve posjetitelje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ministar Delić nema dobre vijesti za umirovljenike u Federaciji BiH

Zahtjev Saveza udruga umirovljenika FBiH za povećanje mirovina od 10 posto počevši od prosinca 2023. nije pravno i faktički moguće realizirati, napisao je ministar rada i socijalne politike FBiH Adnan Delić u odgovoru na zastupničko pitanje zastupnika u Federalnom parlamentu Almedina Aliefendića. A navedeni zastupnik je ministra u svom pitanju […]

Pretplatite se