Najstariji hrvatski pjevač preminuo u 98. godini života

admin
0 0
Read Time:39 Second

Hrvatska glazbena scena ostala je bez još jednog velikana, ujedno i najstarijeg aktivnog pjevača, Brune Petralija. Bruno Petrali je preminuo u Rijeci u 98. godini života, a vijest o njegovoj smrti na Facebooku je objavio njegov prijatelj i kolega Marinko Biškić.

Prošle je godine s grupom Sarah & The Romans snimio svoju posljednju pjesmu, a radi se o obradi “Bambine”, pjesme Nene Belana.

Petrali je na domaćoj sceni bio aktivan od 1946. godine, kada je započeo svoju karijeru na Radiju Rijeka kao spiker, u nadi da će “kod njih moći zapjevati”. Ubrzo nakon novinarskog posla u eteru Radija Rijeka, počeo je pjevati na kvarnerskim terasama, a bio je jedinstven po tome što je izvodio najnoviji repertoar talijanskih hitova sa Sanrema te radio i prepjeve tih hitova na hrvatski jezik.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Neradni dani u BiH za Novu godinu

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost kako je Zakonom o praznicima (“Službeni list SFRJ”, broj: 6/73), koji se primjenjuje kao federalni zakon, propisano kako je Nova godina praznik i da se obilježava dva dana, 1. i 2. siječnja. Istim Zakonom je propisano da ukoliko jedan od dana u […]

Pretplatite se