Statut Grada Mostara opet skinut s dnevnog reda

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Mostarski vijećnici Grada Mostara danas su opet trebali raspravljati o čuvenom i dugoiščekivanom Statutu Grada Mostara, no točka je opet povučena s dnevnog reda današnje sjednice.

“Ja kao predlagač točke broj 6, usvajanje Statuta Grada Mostara povlačim s ove sjednice uz potrebne dodatne konzultacije”, kazao je na početku sjednice Salem Marić, predsjedatelj Gradskog Vijeća Grada Mostara.

Trenutno je na snazi nametnuti Statut Grada Mostara koji je neustavan i po ovakvom Statutu sljedeći izbori za Grad Mostar ne mogu biti provedeni.

Podsjetimo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 2010. godine, djelomično usvojio zahtjev Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH te je naloženo Gradskom vijeću Grada Mostara da obavijesti Ustavni sud o koracima koje će poduzeti da uskladi Statut Grada Mostara s Ustavom Bosne i Hercegovine u roku od tri mjeseca nakon objavljivanja u ”Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”.

Potom je potpisan sporazum HDZ-a BiH i SDA u lipnju 2020., kojeg su čelnici stranaka Dragan Čović i Bakir Izetbegović potpisali pred očima međunarodnih dužnosnika, a strane su se optuživale za nepoštivanje sporazuma i njegovu neprovedbu. Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovini je donio Statut Grada Mostara 2004. godine kojim je uređena organizacija Grada Mostara kao jedinice lokalne samouprave i njenih predstavničkih i izvršnih tijela na području Grada Mostara.

 

izvor: hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

9. sjednica Vlade Hercegbosanske županije u zgradi Vlade HBŽ-a

Danas je održana 9. sjednica Vlade Hercegbosanske županije u zgradi Vlade HBŽ-a u Livnu. Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici dala je suglasnost Upravi za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata Hercegbosanske županije na Program utroška sredstava- kapitalne potpore pojedincima –braniteljima, stambeno zbrinjavanje; ovim Programom utvrđuju se svrha, korisnici, visina, […]

Pretplatite se