Traži se hitna reakcija Ministarstva zdravstva FBiH zbog necijepljenja djece

admin
0 0
Read Time:37 Second

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Dragan Mioković pozvao Federalno ministarstvo zdravstva i resornog ministra Nediljka Rimca na hitnu akciju povodom proglašenja epidemije ospica u Zeničko-dobojskoj županiji, nakon što je početkom godine epidemija proglašena i u Sarajevskoj županiji, te sve češćih smrtnih slučajeva.

Istaknuo je da je očito da mnogo roditelja ne cijepe djecu, što je začuđujuće s obzirom na zakonsku obvezu koju imaju i sankcije koje iz nje proističu.

– Zato sad javno tražim, a u ponedjeljak ću zatražiti i službeno od resornog ministra Rimca da informira Zastupnički dom, ali i javnost o tome čija je odgovornost praćenje poštivanja obveze cijepljenja djece i da sa federalne razine izvrši pritisak na županije da se ta kontrola i sankcioniranje neodgovornih roditelja pojača – priopćeno je iz Naše stranke.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Afrička svinjska kuga u Hercegovini

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je zaprimilo informaciju Laboratorije za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja Veterinarskog instituta Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu o pozitivnim laboratorijskim nalazima na afričku svinjsku kugu (ASK) za tri svinje iz domaćeg uzgoja na dva gazdinstva s područja Županije Zapadnohercegovačke. Prijava je zaprimljena […]

Pretplatite se