Razgovor o industriji videoigara u BiH u Code Hub-u Mostar

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Industrija videoigara već se godinama smatra jednom od najperspektivnijih industrija u svijetu. Iako je u Bosni i Hercegovini ova industrija još uvijek u svojim začecima, ona dobiva sve veći značaj i njezin se potencijal sve češće prepoznaje, saopćili su iz TP Intera.

Upravo o trenutnom stanju i potencijalu industrije videoigara u Bosni i Hercegovini govorit će se u Code Hub-u Mostar u utorak, 19.9.2023. godine s početkom u 14 sati na prezentaciji studije „Analiza industrije videoigara u BiH – trenutno stanje i izazovi“ koju organiziraju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i INTERA Tehnološki Park.

Događaj će započeti prezentacijom studije koja nudi detaljan presjek trenutne situacije te razvojnog potencijala bh. industrije videoigara, analizu cjelokupnog ambijenta u kojem se ista razvija te konkretne preporuke koje imaju za cilj stvaranje pretpostavki za nesmetan rast ovog potencijalno značajnog privrednog sektora.

Studiju će prezentirati njezini autori – profesorica Belma Ramić-Brkić i profesor Bojan Mijatović sa SSST Univerziteta u Sarajevu i Fakulteta za dizajn i razvoj igara. Nakon prezentacijskog dijela uslijedit će panel diskusija koja će uključivati gospodina Jasmina Brankovića, pomoćnika ministrice za znanost i tehnologije u Ministarstvu za obrazovanje i znanost FBiH, prof. dr. Belmu Ramić-Brkić, vanrednog profesora na Fakultetu za dizajn i razvoj igara (SSST), gospodina Zlatka Vukšića, voditelja odjela za inženjering u poduzeću Rolla, i gospodina Vedrana Šimunovića, direktora INTERA Tehnološkog Parka. Oni će s moderatorom razgovarati o vlastitom viđenju industrije videoigara u Bosni i Hercegovini, izazovima te potencijalu za rast i razvoj.

Studija je kreirana u okviru projekta ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini” koji uključuje i projekt EU4DigitalSME, a koji sufinancira Europska unija, a provodi GIZ, stoji u saopćenju.

 

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Naučite kako na prirodni način ostati fit nakon 40-te godine uz program ZDRAVA ŽENA

Sljedeća radionica održat će se 23. rujna u Body&Mind Centru u Zagrebu, a sudionice će saznati više o mnogim temama, od kojih su neke: kako smršavjeti ili održati vitkost bez suviše restriktivnih dijeta, koje laboratorijske parametre provjeriti, kako dati podršku hormonima Ušavši u 40-te godine žene često postaju svjesne kako […]

Pretplatite se