Od iduće godine porez na prazne stanove u BiH

admin
0 0
Read Time:51 Second
Porez na prazne stanove postaje sve aktualnija tema u Bosni i Hercegovini. Prvi koji bi mogao uvesti ovaj porez je Kanton Sarajevo (KS). Premijer KS, Nihad Uk, potvrdio je za Forbes BiH da je Vlada angažirala eksterne stručnjake zajedno s partnerima iz UNDP-a kako bi pronašli zakonsko rješenje koje bi imalo višestruku korist za zajednicu.
”Na jednoj od sjednica proteklog mjeseca imali smo kratku prezentaciju o aktivnostima koje smo do sada uradili. Ocijenili smo da veliki broj nekretnina u KS stoji prazno, da imamo balon cijena koje nisu realne, te nam je cilj da u tom segmentu uredimo tržište, da ‘otključamo’ te nekretnine, spustimo malo njihovu cijenu, ali i da motiviramo i angažiramo vlasnike stanova i poslovnih prostora da ih stave u promet kroz rentanje. Veći broj stanova i poslovnih prostora na tržištu doveo bi do pada cijena najma”, rekao je Uk.
U BiH nema preciznih podataka o broju praznih nekretnina, ali ranija istraživanja su pokazala da ih je oko 60 tisuća. Nedostatak centraliziranog popisa otežava donošenje točnih zaključaka.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BAKA KATA KESTEN - HEROINA LAŠVANSKE DOLINE U DOMOVINSKOM RATU

U selu Nula kraj Travnika posjetili smo baku Katu Kesten koja je sa svog kućnog praga istjerana 18. 11. 1992. godine kada su Hrvate tog kraja protjerale srpske i JNA snage. Tada je kao prognanica stigla u Novu Bilu, a svoj novi, privremeni, dom pronašla je u jednoj od kuća […]

Pretplatite se