‘Krvava Bosna’ teče Zenicom

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Zlatan Alibegović, predsjednik Eko Foruma Zenica, rekao je da Zeničane jutros nije iznenadila “krvava” rijeka Bosna.

“Mi smo prijestonica ekoloških incidenata u BiH. Bilo da je u pitanju zrak, voda, tlo, navikli smo. Za Zeničane to nije vijest, ovo su situacije koje se svako godine ponove barem nekoliko puta”, kazao je on prenose federalni mediji.

Smatra da je voda crvena zbog ispusta mulja sa puno čestica željeza.

“Voda je izrazito crvena i jedina komponenta koja daje crvenu boju je željezo. Može biti ili objekat sa čeličane ili anglomeracije. Po našoj gruboj procjeni i snimku sa videa koji ej dat u medijima, procjenjujemo da je to kolektor koji prolazi pored valjaonica i obuhvata valjaonice i objekat BOF čeličane i da je na toj relaciji došlo do nekog ekološkog problema”, kazao je Alibegović za N1.

Ne zna što to znači za riblji fond jer nisu primjećene uginule ribe.

“Pričekat ćemo nalaze inspekcije. Čuli smo i da je federalna inspekcija bila na terenu, da su uzeli uzorke, sigurno im treba vremena da ih ispituju. Ali sigurno nije dobro”, ističe Alibegović.

Elvedin Fišek iz MUP-a ZDK, kazao je da je jutros u 8 sati prijavljano da se u mjestu Banlozi boja rijeke Bosne promijenila u crvenu.

Istraga je u tijeku.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Troškovi života najskuplji u Mostaru

Pročitajte kakve su cijene proizvoda i usluga u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, Zenici, Tuzli… Naime, četveročlanoj obitelji u Mostaru mjesečno je potrebno 3.506 KM, odnosno 302 KM više nego onoj koja živi u Tuzli, čiji su mjesečni troškovi 3.204 KM. Ni život samaca nije ”jeftiniji”. U Mostaru im mjesečno treba 1.014 […]

Pretplatite se