EU – posljednja prigoda za pristup 70 milijuna €

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Objavili su to iz Izaslanstva Europske unije u BiH i Ureda posebnog predstavnika dajući na znanje kako daju još jedan produžetak produžetka kako bi Bosna i Hercegovina kao posljednja zemlja zapadnoga Balkana dobila financijsku injekciju do kraja godine. A uvjet za to je obvezivanje na niz reformi koje su u određenom dijelu bespotrebno bile povezane s teškim političkim i ustavnopravnim prijeporima koji se u BiH vode godinama. Na istupe kako je sve izgubljeno jučer su iz EU-a situaciju ipak malo drukčije obojili.

Bosna i Hercegovina još uvijek nije dostavila Europskoj komisiji konačnu verziju Reformske agende. Stoga je velika vjerojatnost da BiH neće već nakon ljeta dobiti prvu bezuvjetnu ratu predfinanciranja od sedam posto, što predstavlja propuštenu priliku za značajan iznos ranog financiranja – kazali su.

– Potičemo domaće vlasti da bez daljnjih odgađanja dostave svoju Reformsku agendu kako ne bi u potpunosti propustile ovu prigodu. Komisija nastavlja po potrebi pružati potporu nadležnim tijelima u završetku ovog posla – naveli su u objavi na platformi X iz Izaslanstva EU-a.

 

Istinski je zločin protiv države i naroda što sada SDA zlorabi mehanizam za blokadu pristupa prijeko potrebnim sredstvima za razvoj države i bolji životni standard građana – naglašavaju iz SDP-a. Iz SDA su, očekivano, odgovorili ranije stvorenim mitom da su oni stranka koja spašava državu od Hrvata i Srba te njihovih vodećih stranaka.

 

Pri tome je naveo kako je Dodik dobio sve što je zatražio te je Konakovića povezao s narkokartelom. Naša stranka je pak navela kako se država BiH, što je glavna zamjerka SDA, u dokumentu Reformska agenda spominje više od 1200 puta.

Rekli su da je izbrisana država iz dokumenta. Ona se spominje 1213 puta u samom dokumentu, a 303 puta državna razina – rekao je čelnik Naše stranke Edin Forto. Reagirao je i DF kazavši kako je mehanizam koordinacije donio takav rezultat, dok je istodobno ta stranka dio vlasti u županijama koje su blokirale pomoć iz EU-a i europski put.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VRATIO SE IZ NJEMAČKE I UJEDINIO 6 SELA

Selo Orguz u župi Čuklić pored Livna, postalo je glavno mjesto kada su u pitanju malonogometni turniri, a da se u ovo mjesto rado svi vraćaju, te u njemu ostaju i grade svoju budućnost pokazali su mještani koji su odlučili kroz sport i zabavu ujediniti žitelje ove župe. Jedan od […]

Pretplatite se