BUŠKOBLATSKO LITO

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Dana 26. srpnja 2024. godine započela je manifestacija “Buškoblatsko lito” u organizaciji Udruge mladih Buškog blata koja se održava do 28.srpnja.
Program je započeo Svetom misom u 18h na Karmelu sv. Ilije koju je predvodio otac Jakov Mamić, a nakon koje je upriličen obilazak etnografske zbirke Kapele sv. Ilije, te Predavanje Izvor ričine – prvo naselje duvanjskog kraja pod vodstvom arheologa Stipana Dilbera.
Podsjetimo, Hrvatska karmelska provincija svetoga oca Josipa sa sjedištem u Zagrebu, izgradila je na Buškom jezeru, župa Grabovica, općina Tomislavgrad, Samostan – duhovni centar “Karmel sv. Ilije” i crkvu sv. Ilije proroka, zaštitnika Bosne i Hercegovine. Posveta oltara, blagoslov crkve, samostana i duhovnog centra dogodili su se na blagdan sv. Ilije, 20. srpnja 2006. godine.
Duhovni centar “Karmel sv. Ilije” građen je po uzoru na druge slične centre u Europi i svijetu. Stoga uz samostanski dio i crkvu posjeduje veliku dvoranu s kabinama za simultano prevođenje, male dvorane za rad po skupinama, kapele i park sa šetnicom – sve prilagođeno i za osobe s posebnim potrebama. Centar može primiti na smještaj do 70 osoba u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Projektiranje i gradnja objekta bili su vođeni nastojanjem da se ne naruši ljepota prirodnog ambijenta buškoblatskog kraja te da se istaknu komparativne vlastitosti kraja i naroda, uz poštivanje suvremenih europskih standarda kvalitete kojima jedan ovakav centar treba udovoljiti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poslodavci muku muče s pronalaskom radnika, u BiH ih trenutno nedostaje 40.000

Naime, prema podacima za lipanj 2024. godine, stopa nezaposlenosti u Federaciji Bosne i Hercegovine iznosi čak 32 posto. U FBiH na evidenciji vodi čak 260.000 nezaposlenih. S druge strane, poslodavci muku muče s pronalaskom radnika, više ih na tržištu jednostavno nema. Sve češće, primjerice, na gradilištima možemo vidjeti Nepalce, Bangladešane […]

Pretplatite se