Braća Sinković osvojili zlato na Olimpijskim igrama

admin
0 0
Read Time:55 Second

BRAĆA Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u veslačkoj disciplini dvojac bez kormilara i time donijeli Hrvatskoj treće odličje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nakon bronce koju je osvojio Miran Maričić u disciplini zračna puška 10 metara i zlata u kategoriji do 70 kilograma judašice Barbare Matić, trofejna braća Sinković ispisali su novi uspjeh hrvatskog sporta.Ujedno su Sinkovići ispisali još jedno svoje, ali i povijesno poglavlje hrvatskog sporta na olimpijskim igrama. Današnjim uspjehom postali su prvi hrvatski sportaši od samostalnosti s četiri medalje na ljetnim Olimpijskim igrama. U Londonu 2012. osvojili su srebro u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom, u Riju 2016. zlato u dvojcu na pariće, a zatim promijenili disciplinu i prije tri godine u Tokiju slavili u dvojcu bez kormilara.Već ta kombinacija čini ih jedinstvenima, a svoju sportsku besmrtnost sada su samo dodatno zacementirali odvojivši se i od rukometnog golmana Venija Loserta, koji ima zlata iz 1996. i 2004. te broncu iz 2012..

Također, uhvatili su legendarnog hrvatskog kanuista Matiju Ljubeka, koji je za Jugoslaviju osvojio četiri odličja – dva zlata, srebro i broncu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U ponedjeljak isplata mirovina za srpanj

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, mirovine za mjesec srpanj bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u ponedjeljak, 5. kolovoza, izvijestili su u petak iz Federalnog zavoda MIO/PIO. Najniža mirovina za srpanj iznosi 573,53 KM, zajamčena 684,48 KM, a najviša 2.867,65 KM. Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, […]

Pretplatite se