ŽZH: Uplaćeno 946.274,22 KM poticaja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second
Iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke na ime poticaja u poljoprivredi i gospodarstvu danas je isplaćeno ukupno 946.274,22 konvertibilnih maraka, potvrđeno je Feni u Ministarstvu financija ove županije.
Ovime je Vlada ŽZH nastavila praksu isplate poticaja za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvitak u godini za koju su namijenjeni. Prema informacijama Ministarstva financija ŽZH riječ je uglavnom o poticajima za animalnu proizvodnju, dok se 200.000 KM odnosi na tekuće prijenose za poticanje razvoja gospodarstva. Od iznosa namijenjenog za animalnu proizvodnju 260.400 KM isplaćeno je za uzgoj muznih krava, 67.170 KM za uzgoj ovaca, te 4080 KM za uzgoj koza.
Novčana potpora za uzgoj rasplodnih krmača isplaćena je u visini od 14.700 KM. Iznos novčane potpore za držanje pčelinjih društava isplaćen je u visini od 163.424 KM. Uz navedeno iz županijskog proračuna je isplaćeno i 26.000 KM za uzgoj koka nesilica za proizvodnju konzumnih jaja. Istoga dana iz Proračuna ŽZH je isplaćeno 25.888,80 KM na ime poticaja za podizanje nasada masline, smokve i loze, kao i 82.940 KM za sufinanciranje nabavke plastenika.
Ostatak novca izdvojen je za suzbijanje zaraznih bolesti, poljoprivredne udruge, te ostale poticaje.
Prema riječima dopredsjednice Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministrice financija Blagice Leko isplati je prethodila Odluka Vlade ŽZH o donošenju Programa utroška sredstava ”Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku”, utvrđenih županijskim proračunom za 2024. godinu.
Naglasili su kako današnja proizvodnja ne može funkcionirati bez poticaja, što je itekako prepoznato u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
U nekim sredinama poput Ljubuškog bilježi se blagi rast proizvođača”, zaključili su iz Seljačkog saveza Federacije BiH, dodavši kako je cilj zadržati postojeće proizvođače u čemu veliku ulogu igraju upravo poticaji.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Neretva na izdisaju

“Neretva je na izdisaju!”, objavljeno je na stranicama Udruženja za zaštitu okoline “Zeleni Neretva” iz Konjica. Naime, oni su objavili videozapis na kojem se vide sablasni prizori rijeke Neretve na lokalitetu izgradnje hidroelektrane. “Reakcija javnosti je zakašnjela”, kazao je za Bljesak.info predsjednik Udruženja za zaštitu okoline “Zeleni Neretva” Amir Variščić. […]

Pretplatite se