DETALJI SA SNIMANJA “DOĐI DA VIDIŠ: TURIST U SVOM (K)RAJU

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

 

Niti znam gdje bih počeo, a pogotovo gdje bih završio. Ne mogu reći da je ovo prvo planinarsko iskustvo, ali jedno od prvih sigurno jest.

Krenuli smo rano ujutro. Ima nešto u tim ustajanjima prije no što zora svane. Ture, Kristina, Charlie i ja. Usput smo pokupili Antu koji nas je vodio, pokazao nenormalno veliku količinu strpljenja za planinare amatere i ispričao sve što zna, a zna puno, o planini koju toliko voli.

Skoro 5 sati je trajalo penjanje do Hajdučkih vrata koje smo si postavili za cilj. Trajalo je tako dugo zato što smo amateri, ali i zato što smo snimali. Charile izašao prvi, Kristina odmah iza njega, pa Ante i ja u sredini i Ture sa opremom, kamerama, dronom i svim što nam za snimanje treba na kraju.

Charlie je ćuko koji se ponaša kao mali čovik. Ode 50 metara pred nas pa se onda vrati kad valjda skonta da mi nismo ćuke i nije nam planina bliska kao njemu.

Došli smo do Hajdučkih vrata. Moćan prizor. Moćan ručak. (Ponijeli hrane da komotno najedemo sve i jednu dušu koja se uzverala gore taj dan). Bilo i rakije i pive. I kave isto.

Posebno je i moćno to sve. Ali je još moćniji i posebniji put do gore. Rijetko se osjetim dovoljno samim i slobodnim da razmišljam baš onako intenzivno o svemu. A jučer sam bio dovoljno sam i slobodan da razmislim. o sebi, o drugima, o svim ljudima koji prolaze kroz život. O pitanjima koja me muče i o pitanjima koja muče ljude koje volim.

Čitam jednu knjigu ovih dana. Zove se Intenzivna njega. Željko Barbarić je autor. Razmišljao sam o toj knjizi jučer.

Zapisao je o njoj ovako:” I dobro je imati pitanja. A još je važnije prihvatiti da na neka pitanja nema adekvatnih odgovora.”

I tek kad sam danas ponovno pročitao tu rečenicu dogodio se neki fin momenat u glavi. A momenat je prožet onom finom boli u mišićima.

Zahvalan sam. Zahvalan zbog iskustva koje sam proživio. Zbog svega što smo snimili. A snimili smo puno toga. No snimanje dobiva totalno drugu dimenziju.

Iako sam ja, uz pomoć kolega s televizije, kreirao ovaj serijal “Dođi da vidiš: Turist u svom (k)raju, već imam osjećaj da on daje meni više nego što ću ja uspjeti dati njemu i onima koji će ga gledati. A ovo do sad se gleda. Zahvalan sam i zbog toga.

Ali ću / ćemo se truditi dati sve što znam/o i mogu/ možemo da barem malo približim/o ono što u svojoj blizini posjedujemo.

Dosta za danas.

Utorak, 20:00.

See ya there.

Napisao je na svom Instagram profilu  autor i urednik serijala “Dođi da vidiš: Turist u svom (k)raju” Domagoj Jerlagić i podijelio s nama detalje sa snimanja 3 epizode spomenutog serijala kojeg ćete moći gledati u utorak u 20:00h na PROTV – i.

Zerina Bukvić Zajmović

PROTV

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pokreće se projekt izgradnje regionalnog odlagališta otpada u HBŽ-u

Iz Hercegbosanske županije stiže vrlo pozitivna, pohvalna i obećavajuća vijest. Iznimno važan i značajan projekt izgradnje i uspostave regionalnog odlagališta otpada, koji je prije šest godina bio pokrenut, ali je već u početnoj fazi obustavljen, ponovno je aktualiziran i kreće se s praktičnom provedbom, piše Večernji list. Naime, Vlada HBŽ-a […]

Pretplatite se