Hrvatska spremna pomoći BiH u zahtjevnom procesu usklađivanje s klimatskim politikama EU

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Usklađivanje s klimatskim politikama Europske unije (EU) za zemlje kandidate je zahtjevan proces koji traži kapacitete, veliki entuzijazam svih i pomoć drugih država članica, istaknuto je na radionici “Prenos iskustava Republike Hrvatske u razvoju i implementaciji klimatskih politika usklađenih sa EU pravnom stečevinom” danas u Sarajevu.

Radionicu je vodila načelnica Sektora za klimatsku politiku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Višnja Grgasović koja je istaknula da je pristupanje EU dugotrajan proces koji zahtijeva puno znanja i suradnje između različitih institucija.

Navela je da je europsko klimatsko zakonodavstvo vrlo zahtjevno, horizontalno i stalno se mijenja, a obuhvata vode, prirodu, buku, šumarstvo i poljoprivredu.

– S druge strane, tu su klimatski ciljevi koji uključuju ublažavanje, smanjenje emisije i prilagođavanje klimatskim promjenama, znači prilagođavanje onome što se već događa a to su ekstremni vremenski događaji – rekla je Grgasović.

Pojasnila je da je Hrvatska u procesu pristupanja EU i usklađivanja s njenom pravnom stečevinom tražila pomoć od Slovenije i drugih država članica, i da su u tom smislu spremni pomagati Bosni i Hercegovini.

Radionicu je organizirala nevladina organizacija Centar za energiju, okolinu i resurse (CENER 21) s ciljem jačanje kapaciteta ključnih interesnih strana koje imaju aktivnu ulogu u oblasti ublažavanja i prilagođavanja klimatskim promjenama, sa aspekta razvoja i implementacije klimatskih politika u skladu sa EU pravnom stečevinom.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Evo u kojim se europskim zemljama najranije može u mirovinu, a gdje treba najdulje raditi

Dob za odlazak u punu starosnu mirovinu u zemljama Europske unije kreće se od 62 do 67 godina, a trenutno u većini zemalja za to treba navršiti 65 godina. Najnižu dob za umirovljenje ima Francuska, u kojoj se u punu mirovinu trenutno ide sa 62 godine i tri mjeseca. Prošle […]

Pretplatite se