Devetnaest požara u Hercegovini

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije zabilježeno je 19 požara, uz više tehničkih intervencija vatrogasaca, navodi se uz ostalo u izvješću Federalnog uprave Civilne zaštite.

 

Na području grada Mostara vatrogasci su imali četiri intervencije na gašenju požara, i to; u Vrapčićima gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a zatim gume i otpad. Potom na automobilu na Putu za Aluminij te na uređaju za klimatizaciju na Šehovini.

U Gradu Čapljini vatrogasci su imali šest intervencija, i to: u Višićima gdje je gorjela trava i nisko rastinje te u tri navrata u Tasovčićima, također u gašenju trave i niskog rastinja te smeća. Vatrogasci su požar gasili i u Strugama gdje je gorio ugalj i daske u vagonu na tamošnjoj željeznici.

U općini Čitluk gasilo se u Vidovićima i u Dobrom Selu.

Vatrogasna jedinica grada Konjica imala je intervenciju na gašenju požara kasno u ponedjeljak večer u mjestu Boračko jezero, gdje je gorjela borova šuma na dvije lokacije: na Vidikovcu i na samom ulazu u Boračko jezero.

Zapadnohercegovačka županija

U Zapadnohercegovačkoj županiji registrirani su požari u Širokom Brijegu, u mjestu Knešpolje, gdje je gorjela trava i nisko rastinje na površini od oko 3.000 m².

U gradu Ljubuškom vatrogasna jedinica je imala tri intervencije, i to: u mjestu Vašarovići, gdje je gorjela trava i nisko rastinje na površini od oko 4.000 m².

Zatim, u mjestu Grab, na lokalitetu Tribač, gdje je gorjela trava i nisko rastinje na površini od oko 100.000 m2 te u mjestu Orahovlje, gdje je gorjela trava i nisko rastinje na površini od oko 2.000 m².

Vatrogasna jedinica općine Posušje imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Batin (put za Grude), gdje je gorjela trava na površini od oko 3.000 m².

Tehničke intervencije vatrogasci su imali na sapiranju ulica, otvaranju vrata i dr., u Mostaru, Čitluku, Jablanici, Konjicu i Ljubuškom, navodi se u priopćenju.

 

RTVHB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HNŽ: Školska godina započinje štrajkom

Nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji počinje prvi ponedjeljak u rujnu, odnosno 2. rujna, a odmah u srijedu 4. rujna počinje generalni štrajk za osnovne i srednje škole koje rade po bosanskom i hrvatskom planu i programu, potvrdio je za Bljesak.info Goran Miličević predsjednik Sindikata učitelja Hercegovačko-neretvanske županije. ”Još uvijek smo na […]

Pretplatite se