Vlada HBŽ-a podupire darovite i visoko motivirane učenike

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Ministrica znanosti, obrazovanja, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ) Gordana Nakić nazočila je završnoj konferenciji edukacije “Uspostava sustavne podrške darovitim učenicima” koja je održana u četvrtak u Tomislavgradu, a na kojoj su škole sudionice prezentirale svoje projekte.

Ministrica je naglasila kako je HBŽ prva županija koja je počela sustavnu i institucionalnu brigu o potencijalno nadarenim i visoko motiviranim učenicima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Briga o nadarenim i talentiranim učenicima od ključnog je značaja u smislu ljudskog kapitala sposobnog za pokretanje gospodarstva i drugih djelatnosti u zemlji. Djecu želimo naučiti kako su njihovo znanje i vještine ono što će ih održavati u životu, a obveza Ministarstva i svih uključenih u odgojno-obrazovni proces je osigurati svakom djetetu odgovarajući oblik obrazovanja temeljem kojeg će ono ostvariti maksimum svojih potencijala, te na taj način biti produktivan član društva. Suradnja Ministarstva i Centra izvrsnosti nastavit će se na obostrano zadovoljstvo, kazala je Nakić.

Naime, navedeno ministarstvo i Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) uspostavili su suradnju i pokrenuli projekt edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika s ciljem prepoznavanja i osiguravanja adekvatnog obrazovanja za nadarene učenike.

Projekt je počeo 2021. godine u osnovnim i srednjim školama na području Livna, dok je tijekom 2022. godine nastavljen u svim školama na području te županije.B

Centar izvrsnosti SDŽ-a tijekom 2022. i 2023. godine proveo je program usavršavanja za rad s visoko motiviranim i potencijalno nadarenim učenicima, a navedeni program uspješno je završilo 46 odgojno-obrazovnih djelatnika iz deset škola.

Na završnoj konferenciji nazočili su i zamjenik pročelnika za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ-a) Ilija Krišto, ravnatelj Centra izvrsnosti Ivica Zelić, te psihologinja u Centru izvrsnosti Ana Majić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pao je i veliki Milan, Hajduk je u finalu juniorske Lige prvaka!

Juniori Hajduka plasirali su se u finale juniorske Lige prvaka slavljem protiv Milana 3:1. Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3:1 (0:0), te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara. Golove su za […]

Pretplatite se