VIDEO: Mladi genijalac iz Tomislavgrada – Blaž Perić

admin
1 0
Read Time:49 Second

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Vlada je na jučerašnjem sastanku usvojila Odluku o odobravanju financijskih sredstava maturantu SSŠ Tomislavgrad Blažu Periću u iznosu od 5.000,00 KM za izniman uspjeh u učenju i radu za šta je polučio brojne nagrade i priznanja za izvrsnost od strane renomiranih institucija a jedna od njih je i nagrada Federalnog Ministarstva obrazovanja za najbolje učenike u FBiH.

Blaž je najpoznatiji po svom projektu “SmartNest” a to je pametno gnijezdo odnosno sustav koji se može staviti u kokošinjac, a koji putem aplikacije obavještava o svim uvjetima važnim za poboljšanje proizvodnje jaja.

Sve o Blažu pogledajte u našem prilogu:

A danas je u Mostaru na Code Challenge Hackathon-u ekipa AgroHack predstavila je inovativni projekt pod nazivom “AgroHack – zaštita biljaka bez pesticida” i osvojila drugo smjesto.

Tim je predvođen talentiranim Blažom Perićem, pobjednikom prethodna dva izdanja Hackathon-a. Ostali članovi tima su: Edin Dilaver, Ante Perić i Anel Tiro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Skuplji energenti, hrana, režije, rate kredita povećali siromaštvo u BiH

Gotovo polovina Europljana strahuje da neće moći plaćati račune u idućih šest mjeseci, pokazalo je istraživanje Europske komisije , piše Večernji list.Kriza je pogodila BiH još i više, procjenjuje se da je 190.000 kućanstava energetski siromašno. Pokrivanje troškova, poput povrata hipotekarnih kredita i prijevoza na posao, brine 48 posto ispitanika, […]

Pretplatite se