FBiH: Novčana pomoć Vlade za 11.000 učenika iz povratničkih obitelji

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izdvojila je skoro 2,2 miliona KM za podršku učenicima osnovnih škola iz cijele države koji dolaze iz povratničkih obitelji.

– Skoro 11 tisuća dječaka i djevojčica iz povratničkih obitelji dobit će po 200 KM kao jednokratnu pomoć za početak školske godine 2024/25., a odluka je provedena posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica na čijem je čelu ministar Nerin Dizdar. Naglašavamo da je riječ o nastavku kontinuirane podrške povratničkim obiteljima te da će u narednim godinama lista korisnika biti još veća – saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Na listi korisnika ovog prava zastupljene su sve povratničke zajednice od Zvornika, Srebrenice, Milića u istočnom dijelu Bosne, preko Banje Luke i Prijedora, do Stoca, Prozora, Drvara i drugih.

 

Kako se navodi u saopćenju, u toku su i dva poziva namijenjena jačanju veza sa dijasporom, koji se prvi put realiziraju u mandatu ove Vlade Federacije, kao jednog od strateških opredjeljenja. Pored poziva udruženjima za suradnju sa iseljeništvom, u toku je i javni poziv za podršku investicijama poduzetnika iz iseljeništva u Bosnu i Hercegovinu.

Drugi programi u ovoj oblasti se odnose na izgradnju infrastrukture u povratničkim naseljima. Za tu namjenu izdvojeno je 11 miliona KM, dok je za podršku povratku u regiji Srebrenice Vlada izdvojila rekordnih više od 5 miliona KM.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Real Madrid i Atalanta večeras otvaraju novu europsku nogometnu sezonu

Pobjednik Lige prvaka Real Madrid i prvak Europske lige Atalanta danas će međusobnim susretom u okviru Superkupa otvoriti novu europsku nogometnu sezonu. Na utakmici koja počinje u 21 sat u Varšavi Real Madrid može šesti put osvojiti Super-cup, što dosad nije uspjelo nijednom timu. Italijan na španjolskoj klupi ima na […]

Pretplatite se