Ministrica Nakić dogovorila sudjelovanje učenika HBŽ na natjecanju “WorldSkills Croatia”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

WorldSkills Croatia 2023. najveći je događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje za učenike strukovnih škola u ovomu dijelu Europe.


Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2023. otvorio je Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a poseban efekt događaju svojim je glazbenim točkama dala violončelista Ana Rucner.
Na ovo prestižno natjecanje pozvana je Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, koja je s ravnateljem Agencije za strukovno obrazovanje Milom Živčićem razgovarala o sudjelovanju strukovnih škola iz HBŽ te stvorila preduvjete da naši najbolji srednjoškolci isprobaju i pokažu svoje vještine na idućem natjecanju.
U prostoru Zagrebačkoga velesajma, na površini od preko 14 000 m2, tijekom tri dana natjecanja (od 10. do 12. svibnja) sudjelovalo je više od 200 strukovnih škola. Uz podršku 350 profesora i mentora natjecalo se 405 najboljih učenika u 46 strukovnih disciplina – od
onih tradicionalnih, kao što su pekarstvo, zidarstvo, cvjećarstvo, pa do suvremenih poput administracije IT sustava i interdisciplinarnih poput robotike.


Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova bila je domaćin natjecanja za pekarstvo, a njihova gošća, naša nagrađivana književnica Ivana Ćurić, privukla je veliku pažnju sudionika i posjetitelja prezentiranjem pravljenja domaće pite.
Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj i europskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ekspedicija na Mount Everest: Tomo Cvitanušić i njegov tim sve bliži vrhu svijeta

– Sve ide po planu. Ima vjetra i prilično je hladno – kratko je porukom putem uređaja za satelitsku komunikaciju poručio bh. proslavljeni alpinista, triatlonac i Ironman. Četrdeseti dan od početka ekspedicije na Mount Everest vremenske prilike i prognoze poslužile su Tomislava Cvitanušića i njegov tim te su odlučili krenuti […]

Pretplatite se