Preko 70% građana BiH koristi internet za čitanje vijesti na portalima

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Advantages And Disadvantages Of Online Learning - eLearning Industry

Najčešći razlog korištenja interneta u privatne svrhe u 2022. godini u Bosni i Hercegovini bilo je telefoniranje preko interneta i video pozivi, na što otpada čak 93,6% korisnika.

Na drugom mjesu je slanje online poruka preko Vibera, WhatsAppa, Skypea i Messengara (85,5%), potom učešće na društvenim mrežama (70,7%), zatim čitanje internet portala i online novina (70,3%) te na posljednjem mjestu traženje informacija o robi i uslugama (75,8%). Najviše naručujemo odjeću Kada su u pitanju najčešće vrste proizvoda naručenih preko interneta, na prvom mjestu je odjeća sa 62,5%, potom namještaj i oprema za kuću te proizvodi za baštu (23,2%), zatim računala, tableti i mobiteli (18,2%), slijedi potom hrana ili piće iz trgovina te hrana z akućne ljubimce (18%) i na kraju dostava iz restorana ili lanaca brze hrane (14,6%).

Informacijsko-komunikacijske tehnologije koriste se u poslovanju poduzeća više nego u prethodnim godinama. U 2022. godini koristilo ih je 99,7% tvrtki, za razliku od 2021. godine kada je ta brojka bila 99,4%.

Internet važan za tvrtke Ipak, u padu je broj prenosivih uređaja koji omogućavaju mobilnu internet vezu koristeći mobilne telefonske mreže za poslovne potrebe – prošle godine to je omogućilo 68,1% tvrtki, za razliku od 2021. godine kada je to omogućilo 68,7% tvrtki. Inače, ovo su brojke Agencije za statistiku BiH koja je objavila godišnju publikaciju pod nazivom ”Bosna i Hercegovina u brojevima 2022”.

U publikaciji su, na jednom mjestu, prezentirani najnoviji statistički podaci o Bosni i Hercegovini kao što su teritorija; stanovništvo; životni standard; industrija, vanjska trgovina, obrazovanje; kultura i umjetnost; tržište rada; cijene; statistika vladinih financija, statistika distributivne trgovine; građevinarstvo; promet ; poštanske usluge; telekomunikacije; turizam, okoliš, poljoprivreda i šumarstvo.

Bljesak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Crveni križ BiH pokrenuo humanitarni broj za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije

Gotovo 3000 ljudi poginulo je u Turskoj i Siriji nakon serije potresa koji su tresli te dvije zemlje. Najjači potres iznosio je 7,8, a nekoliko sati kasnije udario je onaj od 7,7 po Richteru. Spasioci tragaju za preživjelima, a broj mrtvih stalno raste. Brojne zemlje šalju pomoć. Društvo Crvenog križa […]

Pretplatite se