Crveni križ BiH pokrenuo humanitarni broj za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Gotovo 3000 ljudi poginulo je u Turskoj i Siriji nakon serije potresa koji su tresli te dvije zemlje. Najjači potres iznosio je 7,8, a nekoliko sati kasnije udario je onaj od 7,7 po Richteru. Spasioci tragaju za preživjelima, a broj mrtvih stalno raste. Brojne zemlje šalju pomoć.
Društvo Crvenog križa BiH/Red Cross Society of B&H pokrenulo je humanitarni broj za ugroženo stanovništvo Turske i Sirije nakon razornog potresa koji je pogodio ove dvije zemlje .Pozivom na broj 17023 donirate 2KM.

 

Također, Crveni križ Federacije BiH formirao je i jedinicu za brzi odgovor koja je spremna, posredstvom Drštva Crvenog križa BiH, otputovati u misiju i pružiti podršku timovima Crvenog polumjeseca na terenu. Riječ je o jedinici za naprednu prvu pomoć, psihosocijalnu podršku, procjenu, planiranje i koordinaciju u sastavu od 12 članova, uglavnom medicinskog osoblja različitih specijalnosti. Treba istaknuti i da je Društvo Crvenog križa BiH zajedno sa svojim entitetskim organizacijama – Crvenim križem Federacije BiH i Crvenim krstm Republike Srpske te Crvenim križem Brčko distrikta BiH od samog početka u komunikaciji sa Predstavništvom Turskog Crvenog polumjeseca u BiH, a potom i uredima u Turskoj i Siriji. Kako se ne bi dogodilo da značajne količine humanitarne pomoći, koja nije tražena ostanu neiskorištene u skladištima te zbog otežanog transporta z ove dvije zemlje ističu kako je najbolje prikupljati pomoć u vidu novca, putem humanitarnog broja ili računa, koji će se onda iskoristiti loklano prema potrebama stanovništva koje se ubrzano mijenjaju. ”Također, pozivamo i druge nevladine i karitativne organizacije, kompanije i građane BiH da nam se pridruže u ovoj zajedničkoj humanoj akciji”, priopćeno je na kraju.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Spasitelji iz BiH spremni krenuti za Tursku, članovi jedne stanice prošli su obuku upravo s kolegama iz te zemlje

Nakon što je Tursku pogodio razoran potres magnitude 7,8 prema Richterovoj ljestvici pomoć stiže sa svih strana svijeta. Brojne zemlje iz okruženja šalju svoje spašavatelje u Tursku kako bi sudjelovali u akcijama spašavanja u ovoj tragediji koja je zadesila tu zemlju. Pomoć je spremna pružiti i BiH, točnije pripadnici GSS-a. […]

Pretplatite se