SASTANAK U SARAJEVU: Schmidt s NATO-om o BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas se u Sarajevu sastao s visokom delegacijom NATO-a, na čelu s pomoćnikom generalnog tajnika za politička pitanja i sigurnosnu politiku, kao i sa šefom NATO stožera u BiH.
Tom prilikom Schmidt je naglasio da je situacija u zemlji stabilna ali i pozvao na oprez. ”Održao sam veoma informativan sastanak s visokom delegacijom NATO-a predvođenom pomoćnikom generalnog tajnika za politička pitanja i sigurnosnu politiku Borisom Rugeom, koji je u prošlosti nekoliko godina radio u OHR-u, te zapovjednikom NATO stožera u Sarajevu, brigadnim generalnom Matthewom Valasom i šefom Ćelije za političku podršku i angažman pri NATO stožeru Vladimirom Vučinićem”, objavio je visoki predstavnik na platformi X.
On je istaknuo potrebu za bliskom suradnjom međunarodne zajednice u BiH kako bi se spriječilo poništavanje ostvarenih reformi i osnažio euroatlantski put BiH. ”Sigurnosna situacija u BiH je i dalje stabilna, ali je neophodan oprez kako bi se odgovorilo na kontinuirana osporavanja funkcionalnosti i autoriteta državnih institucija, kao i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.
Prioritet broj jedan za međunarodnu zajednicu u regiji Zapadnog Balkana je očuvanje stabilnosti i mirnog okruženja koje pogoduje reformama i integraciji u EU”, naglasio je visoki predstavnik Christian Schmidt, navodi se u priopćenju.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sredozemno more dostiglo najvišu površinsku temperaturu

Sredozemno more dostiglo je u četvrtak najvišu površinsku temperaturu s dnevnim medijanom od 28,9 stupnjeva Celzijusa u četvrtak, priopćili su španjolski istraživači, premašujući prethodni rekord postavljen prošlog mjeseca. Već dva uzastopna ljeta Mediteran je bio topliji nego što je bio tijekom izuzetnog toplotnog vala 2003., kada su temperature dostigle rekordne […]

Pretplatite se