NAPREDNA OBUKA ZA URBANE OPERACIJE Zajednička vježba OS BiH i Ujedinjenog Kraljevstva

admin
0 0
Read Time:59 Second

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva realizirat će zajedničke aktivnosti i obuku na vojnim lokacijama Rajlovac-Sarajevo, Dubrave-Tuzla, „Mika Bosnić“-Manjača i „Božan Šimović“-Čapljina, u razdoblju od 20. listopada do 1. prosinca 2024. godine.

Ovogodišnja zajednička aktivnost će uključivati naprednu obuku za urbane operacije i razvoj vođa, zajedno s obukom za međunarodne operacije potpore miru. Istovremeno, vojne postrojbe obje zemlje će proći i obuku iz atomsko-biološko-kemijske obrane. Zajednička obuka će omogućiti vojnim profesionalcima iz obje zemlje da razmjenjuju iskustva i rade jedni uz druge, razvijajući interoperabilnost i operativne kompatibilnosti.

Ova obuka je nadogradnja dugogodišnje suradnje koja postoji između OS Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva na polju izgradnje obrambenih sposobnosti, kroz koju pripadnici OS BiH stječu nova znanja, vještine i sposobnosti kroz zajednički rad.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva će i ove godine imati prigodu koristiti unaprijeđene objekte za obuku u Središtu za borbenu obuku na Manjači te objekt za obuku u urbanim sredinama na lokaciji Dubrave-Tuzli, čiji razvoj je podržala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Korištenjem ovakvih objekata pri izvođenju obuke, pripadnici OS BiH unaprijeđuju sposobnosti većeg doprinosa međunarodnim operacijama potpore miru diljem svijeta.

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Srušen rekord na mostarskoj pisti: 402 metra prešao za 8.644 sekundi

Legendarni hrvatski vozač utrka ubrzanja na 402 metra Dario Konopek sa svojim Audijem oborio je rekord mostarske piste tijekom održavanja Auto-Moto Street Show-a na pomoćnoj pisti mostarskog aerodroma. Dario je sa Audijem koji ima oko 1700 konjskih snaga, 402 metra prešao za 8,644 sekunde te tako postavio novi rekord. Za […]

Pretplatite se