Povećana minimalna mirovina u BiH

admin
0 0
Read Time:39 Second

Vlada Federacije BiH je na današnjoj žurnoj, telefonski održanoj sjednici donijela Odluku kojom utvrđuje povećanje iznosa najniže mirovine u iznosu od pet posto, počevši od obračuna mirovine za studeni 2022. godine.

Za realizaciju ove odluke, koja stupa na snagu sljedećeg dana od objavljivanja u Službenim novinama FBiH, zadužen je Federalni zavod za mirovinskog i invalidsko osiguranje.

Kako je obrazložilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, cilj današnje odluke je provedba zaključka Vlade FBiH od 13. listopada 2022. godine.

Zaključkom su zaduženi federalni ministar financija, federalni ministar rada i socijalne politike i Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje da poduzmu korake i pripreme provedbene akte neophodne za povećanje najniže mirovine u Federaciji BiH u najvišem mogućem postotku, navedeno je iz vlade FBiH.

Zaključak je Vlada FBiH donijela na inicijativu premijera FBiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Arena Sport Centar zatvoren do daljnjega

U ponedjeljak nešto iza 16:00 sati buknuo je požar u objektu Arena sport centra u Mostaru, a posjetitelji koji su se tamo zatekli su evakuirani. Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrobe Mostar bili su na terenu do nekoliko sati. Navode iz PVP Mostar, najvjerojatnije se zapalila svlačionica odakle se požar počeo širiti na […]

Pretplatite se