Zanimljiva mapa Europe: Zemlje regije znatno manje jedu krumpir od BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second


Foto: Shutterstock

Web stranica Vivid Maps podijelila je zanimljive podatke o konzumaciji krumpira u Europi na godišnjem nivou.
Ova mapa kreirana je prema podacima Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) iz 2020. godine, a prikazuje prosjek konzumacije krumpira u kilogramima po stanovniku svake europske države.
Ono što se ističe jeste svakako visoka potrošnja. Naime, europske zemlje smatraju se najvećim potrošačima ove namirnice. Tako su na prvom mjestu stanovnici Bjelorusije s 170 kilograma po stanovniku godišnje. Prate ih stanovnici Ukrajine sa 126 kilograma, a treće mjesto dijele Poljska i Rumnjska, čiji stanovnici u prosjeku godišnje pojedu do 100 kilograma godišnje.


Foto: Instagram

Stanovnici BiH našli su se na petom mjestu ove mape s prosječnom konzumacijom od 92 kilograma. Ispred BiH nalazi se Nizozemska koja konzumira jedan kilogram više od stanovnika BiH.
Kada je riječ o regiji, najbliža BiH po konzumaciji krumpira je Sjeverna Makedonija s potrošnjom od 61 kilogram godišnje. Podaci o ostalim zemljama regiona govore da je konzumacija krumpira znatno manja u odnosu na BiH.
Tako stanovnici Albanije i Slovenije potroše do 46 kilograma godišnje po osobi. U Srbij je prosjek 44 kilograma, a u Hrvatskoj 40 kilograma. Stanovnici Crne Gore najmanje konzumiraju krumpir u regionu, gdje je prosječna potrošnja po osobi samo 31 kilogram.

Vecernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Objavljeno koja su najtraženija zanimanja u BiH

Foto:Pixabay.com Na tržištu rada u BiH i dalje su najtraženiji inženjeri i to IT, softver, elektrotehnike, građevine, zatim diplomirani farmaceuti, doktori medicine – specijalisti, objavila je Agencija za rad i zapošljavanje BiH. Iz Agencije navode da su ponovo prikupili i objavili podatke zavoda i službi zapošljavanja o najtraženijim zanimanjima u […]

Pretplatite se