Sveučilište u Mostaru bilježi rast prijava za akademsku 2024./2025. godinu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Broj prijava za upise u akademsku godinu 2024./2025. na Sveučilištu u Mostaru porastao je za više od 10 % u odnosu na prošlu akademsku godinu te drugu godinu zaredom SUM bilježi povećanje prijava na svoje studije unatoč tome što osnovne i srednje škole u Bosni i Hercegovini bilježe znatan pad broja učenika, što je primarno uzrokovano društvenom i ekonomskom nestabilnošću.

Pored domaćih studenata, Sveučilište u Mostaru bilježi i značajan porast broja prijava stranih studenata kojih je ove godine više od 20 %.

Porast od 10,4 % svjedoči o sve većem interesu studenata za programe i kvalitetu obrazovanja koje Sveučilište u Mostaru pruža, zahvaljujući jasnoj strategiji Sveučilišta, novim studijima prilagođenima tržištu rada, kao i akreditacijama koje SUM posjeduje. Ovaj značajan porast može se pripisati kontinuiranu naporu uprave i nastavnog osoblja u unapređenju akademskih programa te osiguravanju vrhunskih uvjeta za studiranje.

SUM se trudi biti u korak s najnovijim trendovima u obrazovanju, redovito ažurirati kurikulume te pružati studentima prilike za praktično iskustvo i sudjelovanje u istraživačkim projektima.

Ovaj rast broja prijava pokazuje da su napori Sveučilišta u Mostaru prepoznati i cijenjeni, a SUM planira nastaviti unapređivati svoje programe i uvjete za studiranje te održavati visoke standarde obrazovanja kako bi i dalje privlačio studente iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Novi automobili za MUP HNŽ-a

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko–neretvanske županije preuzelo je u utorak 9. srpnja, devet novih vozila u vrijednosti od oko 576 tisuća KM, koje je osigurala Vlada HNŽ. ”Devet novih vozila značit će jako mnogo za MUP HNŽ naročito iz razloga jer se radi o novim vozilima. Poznato je da su policijska […]

Pretplatite se