Sindikat državnih službenika FBiH održao sastanak u Županijskom sudu Široki Brijeg

admin
0 0
Read Time:52 Second

Na osnovu poziva Centrale sindikata u petak je održan sastanak u Županijskom sudu u Širokom Brijegu.

Ispred Sindikata su bili prisutni Samir Kurtović, predsjednik sindikata, predsjednica SO sudova i tužiteljstva ŽZH Petrunjela Matijević, ispred sudova i tužiteljstva ŽZH sastanku su prisustvovali predsjednica Županijskog suda Široki Brijeg Katica Artuković, predsjednica Općinskog suda u Širokom Brijegu Ivanka Kopilaš, predsjednica Općinskog suda u Ljubuškom Ankica Čuljak, zamjenik glavnog županijskog tužitelja Mladen Hrstić.

Predsjednik sindikata Samir Kurtović je prezentirao rad sindikata i određene strategije u cilju zaštite i poboljšanja prava radnika.

Kako je priopćeno, sastanak je protekao kroz izniman socijalni dijalog i doneseni su zaključci da Centrala sindikata uputi dopis prema Vladi ŽZH gdje će se tražiti sastanak s premijerom, ministrom pravosuđa i financija kako bi prezentirali primanja uposlenika te da Vlada ŽZH pokrene postupak i usvoji zakon o plaćama u organima uprave ŽZH.

Također je dogovoreno da Vlada ŽZH da suglasnost i da se potpiše Kolektivni ugovor FBiH, priopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama FBiH.

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BiH na dnu europske liste sa postotkom električnih vozila

Istraživanje temeljeno na podacima Eurostata iz 2022. pokazalo je da su BiH i Sjeverna Makedonija europske zemlje s najmanjom upotrebom električnih vozila. BiH je na dnu liste sa samo 0,01% električnih vozila. Vlada FBiH je 1. kolovoza na prijedlog Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije donijela odluke o usvajanju dva […]

Pretplatite se