BiH ukida vize migrantima koji dolaze pod krinkom stranih radnika

admin
0 0
Read Time:52 Second

Bosne i Hercegovine počele su ukidati vize državljanima Pakistana i Bangladeša koji dolaze pod krinkom stranih radnika, a zapravo ilegalno odlaze u Hrvatsku i nastavljaju put prema zemljama Europske unije.

Zbog manjka radne snage posljednjih je godina povećan broj dolazaka državljana Nepala, Bangladeša i Pakistana koji dobivaju radne dozvole u BiH.

Iako puno njih ostaje raditi, dio se krijumčarskim lancima prebacuje u Hrvatsku i nastavlja put u druge članice Unije.

Služba za poslove sa strancima je u srijedu izvijestila da su ukinute radne vize za 39 državljana Pakistana, a u proceduri je 14 državljana Bangladeša.

Iz te policijske agencije navode kako ilegalni migranti plaćaju velike novčane iznose posrednicima ili samim poslodavcima kako bi im osigurali radne dozvole i vize za zakonit ulazak u BiH, prenosi Hina.

Služba je pozvala poslodavce da strane radnike uvoze isključivo preko ovlaštenih agencija i upozorila kako će u suprotnom morati plaćati troškove smještaja u imigracijskome centru i deportacije iz BiH.

BiH je u prvih šest mjeseci 2024. izdala 3230 radnih dozvola i taj se broj svake godine povećava.

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dinamo s ukupnih 5:0 deklasirao Qarabag i ušao u Ligu prvaka

Dinamo je uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve i s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u sutrašnjem ždrijebu saznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja. Qarabag puno bezopasniji nego u Maksimiru […]

Pretplatite se