Italijom 2hara” snažno nevrijeme: Neće zaobići ni BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Iako je veći dio nedjelje prošao mirno i sunčano, sa zapada Europe dolazi naoblačenje praćeno kišom i grmljavinom, a u dijelovima Italije već padaju obilne oborine praćene grmljavinskim nevremenom. Ako je suditi prema radarskim slikama, ista oluja kreće se prema Bosni i Hercegovini.

– Sa današnjim vrućim vremenom, opraštamo se s ljetom 2024. Od sutra promjena vremena donosi postupan, a krajem nadolazećeg tjedna i osjetan pad temperatura. Kako vam zvuči da ćemo nakon današnjih 33-34 stupnjeva, za 5-6 dana u najtoplijem dijelu dana mjeriti oko 15 stupnjeva, uz nerijetko obilnije oborine. Visoke regionalne planine, ponajviše Slovenije očekuje prvi ovosezonski snijeg. Jesen kuca na vrata – naveli su iz   “BHMeteo”
Ipak, vrućina će prestati, pa će u utorak i srijedu biti većinom sunčano s mjestimičnim i povremenim pljuskovima. Nakon toga slijedi zahlađenje koje će zahvatiti cijelu regiju. Temperature, prema najavama, bi trebale pasti deset stupnjeva ispod prosjeka za ovo doba godine.

Za mnoge će to biti pravi temperaturni šok i nagli oproštaj od ljetnog vremena. U Alpama će pasti obilan snijeg, dok će se izoterma od 0 stupnjeva nerijetko spustiti ispod 1.500 metara nadmorske visine, prenosi Avaz.

Inače, u sjevernoj Italiji pada obilna kiša, a posebno su pogođene regije Pijemonta, Lombardije i Ligurije gdje se uz kišu očekuju i jaki udari vjetra. Središnje regije s istim će se s vremenom susresti tijekom noći, dok će jug Italije ostati pošteđen. Agencije za civilnu zaštitu su u pripravnosti te su spremne djelovati na područjima koja su procijenjena najrizičnijima.

Prognoze za nadolazeći tjedan ukazuju na izmjenu razdoblja visokog tlaka i nestabilnosti, dok bi temperature trebale pasti i zadržati se na jesenskim vrijednostima. Listopadbi mogao biti izazovan i bogat klimatskim nepredvidivostima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Šleper udario u carinsku kućicu na Bijači

Teška prometna nesreća dogodila se ovoga ponedjeljka u jutarnjim satima na Graničnom prijelazu Bijača. Šleper je, kako javlja čitatelj za Čapljinski portal, udario u carinsku kućicu. Nakon udarca šleper je kućicu doslovno odvalio i potpuno je uništio. U 11:20 sati dogodila se prometna nezgoda na GP Bijača na način da […]

Pretplatite se