Raste broj naoružanih skupina migranata u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second
Ravnatelj službe za poslove sa strancima BiH, Željko Laketa, upozorio je kako najčešće Afganistanci organiziraju naoružane kriminalne skupine koje krijumčare migrante prema Hrvatskoj, te je pozvao EU da pomogne zemljama na migrantskoj ruti kako bi uspostavile kontrolu na granicama.
U posljednja dva tjedna u međusobnim obračunima ubijena su dva migranta, jedan u Bihaću, a drugi u Sarajevu, što se pripisuje djelovanju sve nasilnijih kriminalnih skupina među samim migrantima. U posljednje vrijeme problem u segmentu migracija predstavlja sigurnost, koja je aktualna, a to pokazuju i posljednji događaji iz Kantona Sarajevo. Migranti koji dolaze iz različitih zemalja, poput Afganistana, Sirije, Maroka i drugih, očito nisu u nekim dobrim odnosima i između njih dolazi do određenih nesuglasica, sukoba, pa se dešavaju i ubistva”, pojašnjava Laketa za Avaz.
”To su, nažalost, postale i naoružane skupine. Suština je da se oni bave ilegalnim prebacivanjem migranata preko granica sve do Europske unije”, rekao je Laketa za Dnevni Avaz.
Kako je rekao, najčešće kriminalne skupine organiziraju državljani Afganistana. Ocijenio je kako eskalacija nasilja izaziva zabrinutost te je pozvao Europsku uniju da pomogne balkanskim zemljama uspostaviti nadzor na granicama.
Ističe da su oni uspjeli identificirati osumnjičene za ubojstvo migranta u Sarajevu i proslijedili informacije MUP-u KS.  ”Mislim da je ovo postala ozbiljna sigurnosna prijetnja i da EU mora poduzeti nešto da pomognu zemlje koje su na migrantskoj ruti, kako bi se to spriječilo. Mi, kao i susjedne zemlje, moramo pokušati pod kontrolu staviti granicu, odnosno nadzirati kako ne bi ulazili u BiH i kretali se dalje”, rekao je Laketa.
Po njegovim riječima, migranti ne žele ostati u Bosni i Hercegovini, nego nastaviti putovanje prema Hrvatskoj i zemljama Europske unije. Podsjetimo, prošle je godine u velikoj akciji na sjeveru Vojvodine pronađeno 300 migranata s oružjem.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Hercegovini će se graditi novih 15 km autoceste

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH potvrdio je na ovotjednom zasjedanju odluku o prihvaćanju zaduženja s Europskom bankom za obnovu i razvitak, EBRD, u ukupnom iznosu od 220 milijuna eura. Spomenutim zaduženjem koje je prethodno prihvatio i Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH osiguravaju se sredstva za nastavak izgradnje novih 15 km […]

Pretplatite se