MUP Sarajevske županije počeo izdavati prenosive pločice za vozila

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second
Ministarstvo unutarnjih poslova SŽ-a počelo je s izdavanjem prenosivih pločica za vozila shodno Pravilniku o registraciji vozila i Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH. Prenosive pločice koriste se za vozila koja se kreću do mjesta carinjenja, homologacije, servisiranja, prodajnog i izložbenog mjesta, mjesta atestiranja, skladištenja, nadogradnje i za vozila kojima se obavlja eksperimentalna vožnja i izdaju se pravnoj ili fizičkoj osobi – poduzetniku koji se bavi proizvodnjom, nadogradnjom, servisiranjem, prijevozom ili prodajom vozila na malo. Prema riječima ministra unutarnjih poslova SŽ-a Admira Katice, ovu uslugu MUP SŽ-a nudi od početka rujna.

– Dana 10. rujna 2024. godine u Sektoru za građanska stanja Novi Grad izdane su prve prenosive pločice te smo tako ubrzali trgovinu automobilima i omogućili potencijalnom kupcu da testira vozilo prije kupnje, a sve u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima koji reguliraju ovu oblast. Također, prenosive pločice smo na zahtjev stranke izdali i u Sektoru za građanska stanja Vogošća – potvrdio je ministar Katica.

 

– Zahvaljujući Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), urađene su dodatne funkcionalnosti u bazi podataka te su tako ispunjene sve tehničke pretpostavke za izdavanje prenosivih pločica u SŽ-u – dodao je Katica.

U pravilniku o dopunama Pravilnika o registraciji vozila precizira se da se zahtjev za izdavanje prenosivih pločica za vozilo podnosi policijskoj postaji prema sjedištu pravne ili fizičke osobe -poduzetnika.

 

Nakon podnošenja zahtjeva nadležno tijelo donosi rješenje kojim se odobrava izdavanje prenosivih pločica u skladu s registriranom djelatnošću podnositelja zahtjeva. Pravilnik dodatno detaljno uređuje uvjete korištenja prenosivih pločica, broj odobrenih parova s registracijskim oznakama, serijske brojeve knjižica potvrda o korištenju pločica te iznos naknade za njihovo korištenje.

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HGSS traga za osobom na rijeci Neretvi

Na poziv saveza GSSuBiH preko dežurnog telefona došla je obavijest da se u Mostaru na jednom od mostova preko rijeke Neretve dogodio skok mlađe muške osobe, za sada nepoznatih inicijala, koja nije izronila, piše Čapljinski portal U akciju se odmah uključio HGSS Čapljina. ”Ovim putem apeliramo na sve ribare i […]

Pretplatite se