Više od 200 zaraženih morbilima u Bijeljini

admin
0 0
Read Time:57 Second
U RS-u morbilima je zaraženo 309 osoba, od kojih 228 u Bijeljini, rečeno je u Institutu za javno zdravstvo RS.
U Banja Luci je zaraženo 30 osoba, u Istočnom Novom Sarajevu 15, Istočnoj Ilidži 13, Ugljeviku i Doboju po tri, Palama pet, Kotor Varošu, Modriči i Prnjavoru dva i po jedno u Laktašima, Pelagićevu, Mrkonjić Gradu, Zvorniku, Gradišci, Trebinju.
Među zaraženima je 18 beba mlađih od godinu dana, 143 osoba u dobi od jedne do četiri godine, 77 od pet do devet godina, a 32 je starije od 30 godina, prenosi N1 BiH.
Morbili su registrirani i kod 14 djece od 10 do 14 godina, osam zaraženih je u dobu od 15 do 19 godina, a 17 zaraženih ima između 20 i 29 godina. Svjetska zdravstvena organizacija je u veljači upozorila da će više od polovice zemalja biti izloženo visokom riziku od pojave morbila do kraja godine ako ne budu preduzete hitne preventivne mjere. Morbili su visokozarazna bolest i u slučaju izloženosti ovom virusu obolijeva najmanje 95 posto necijepljenih osoba.
Virus morbila je aktivan u zraku ili na zaraženoj površini do dva sata nakon izlaganja necijepljene osobe virusu.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatsku nekoliko centimetara dijeli od proglašenja izvanrednih mjera

Vodostaj Dunava i dalje raste. Procjenjuje se da će tijekom prijepodneva premašiti 650 cm, kada na snagu stupaju izvanredne mjere obrane od poplava. Predstavnici Hrvatskih voda zajedno s načelnikom Stožera civilne zaštite su na terenu. Iz Draža se za Vijesti HTV-a javila Katarina Barač-Perošević koja je razgovarala s Matom Lukićem, […]

Pretplatite se