Pique objavio razloge napuštanja nogometa

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

Legendarni defanzivac Barcelone, Gerard Pique (35), prije par dana u razgovoru sa španjolskim “strimerom” Ibai Janosom, otkrio je razloge odlaska iz nogometa. Sada već bivša zvijezda Katalonaca, priznao je da je još ranije ove sezone, želio da okači “kopačke o klin”.

“Postoji mnogo stvari, o kojima čovjek razmišlja tijekom sezone. Kod mene je sve počelo nakon jednog sastanka sa Xavijem, kada mi je rekao da će mi biti mnogo teško. Ipak, tražio sam da mi pruži šansu, jer je prošla sezona bila dobra. Nažalost, ni moj osjećaj od početka sezone nije bio najbolji i pomislio sam da bi reprezentativna pauza bila odlična prilika da se donese odluka. Uvijek sam pričao da ću otići u trenutku kada se ne budem osjećao korisnim. Činjenica da smo imali dosta povrijeđenih igrača na mojoj poziciji odložila je sve, jer bih se umirovio ranije. Nisam igrao protiv Elchea i Valladolida i osjetio sam da ne pripadam ovoj ekipi, nije mi bilo prijatno. Bio sam jako blizu odluci da nakon tih mečeva uđem u svlačionicu i kažem: “Kraj!“ Ne zbog unutarnje boli, već zbog osjećanja da tu više ne pripadam. Na kraju to nisam uradio. Krenule su i povrede suigrača i odlučio sam da ne mogu napustiti ekipu u tom trenutku. Smatrao sam da je Svjetsko prvenstvo vrijeme za pauzu i odluku“.

Onda je Gerard otkrio kada i kome je prvo rekao da odlazi:

“Jutro poslije gostovanja u Plzenu, rekao sam Joanu Laporti da se povlačim. Mislio sam da ću biti tužan kada to izgovorim, a zapravo sam bio sretan. Nisam mogao da tražim ništa više. Predstavljao sam svoj klub praktično čitav život, osvojio mnogo trofeja i sjajno sam se provodio. Nadam se da ću i nastaviti da živim ovako. Svako jutro sam se budio i priznavao sebi koliko sam privilegiran. Postoje ljudi koji žive prilično loše. Postoje i oni koji pogledaju svoga susjeda i odmah se iznerviraju. Ja ću biti ljut uvijek kad Real pobjedi, ali se nadam da ću živjeti sretno do kraja života“.

Pique je dodao i to da nikada nije razmišljao o tome da će dobiti otkaz u Barceloni.

“Da su mi u 28. godini rekli da mi Barca ne nudi novi ugovor, ne bih otišao nigde drugdje, već u mirovinu. Već sam jednom otišao u Manchester i Zaragozu. Kad sam se vratio iz Uniteda sa 21 godinom, Juventus mi je ponudio više, ali sam želio da konačno zaigram u Barceloni. I sa 17 godina United mi je dao puno novca, ali sam ja rekao Barceloni “ostat ću i za trećinu tog iznosa.“ Ipak, osjećao sam se potcijenjeno od strane kluba, pa sam otišao. Nikada, nikada, nikada neću reći da ne bih igrao u Andori (njegov klub u La Ligi 2), jer nikada ne kažem “nikad“. Ali, reći ću da 99 posto ne bih otišao tamo“, rekao je Pique.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

MUP HBŽ-a zapošljava 60 policajaca

Na temelju članka 49. Zakona o policijskim službenicima Kantona 10 (“Narodne novine Hercegbosanske županije”, broj 4/07, 8/08 i 7/18) Povjerenstvo za izbor Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10, o b j a v lj u j e : J A V N I    N A T J E […]

Pretplatite se