Bh. agencijama za provođenje zakona donirana vrijedna oprema za službene policijske pse

admin
0 0
Read Time:51 Second
Svečanost uručivanja donacije opreme za službene policijske pse namijenjene agencijama za provođenje zakona u BiH upriličena je u Istočnom Sarajevu, u okviru OSCE-ovog projekta “Rješavanje sigurnosnih i bezbjednosnih rizika od nezakonitog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem i pripadajućim streljivom u BiH”.
Oprema je donirana Graničnoj policiji BiH, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), Policiji Brčko distrikta BiH, Ministarstvu unutarnjih poslova RS-a, Federalnoj upravi policije i ministarstvima unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, Unsko-sanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona.
Šef Misije OSCE-a u BiH Brian Aggeler je izjavio da je otkrivanje oružja i eksploziva ključno za javnu sigurnost i sprječavanje potencijalnih incidenata. ”Očuvanjem sigurnosti štite se pojedinci, organizacije i društvo, čime se razvija stabilno okruženje”, rekao je Aggeler.
Istaknuo je da je današnja donacija dio šireg paketa podrške OSCE-a za 11 bh. agencija za provođenje zakona koje imaju ključnu ulogu u očuvanju sigurnosti BiH i njenih građana.
Projekt OSCE-a su donacijama omogućile Austrija, Češka, EU, Francuska, Lihtenštajn, Norveška, Slovačka, Njemačka, SAD i Turska.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VELIKI POVRATAK: Čilić osvojio prvi turnir nakon tri godine i ispisao povijest

Hrvatski tenisač Marin Čilić je osvojio ATP turnir u kineskom Hangzhouu. 35-godišnjak je do svoje 21. ATP titule stigao tako što je u finalu sa 7:6, 7:6 svladao domaćeg tenisača Zhizhen Zhanga. Prvi set je bio u potpunosti izjednačen te su oba tenisača pružila zaista visok nivo servisa što potvrđuje […]

Pretplatite se