VELIKI POVRATAK: Čilić osvojio prvi turnir nakon tri godine i ispisao povijest

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Hrvatski tenisač Marin Čilić je osvojio ATP turnir u kineskom Hangzhouu.

35-godišnjak je do svoje 21. ATP titule stigao tako što je u finalu sa 7:6, 7:6 svladao domaćeg tenisača Zhizhen Zhanga. Prvi set je bio u potpunosti izjednačen te su oba tenisača pružila zaista visok nivo servisa što potvrđuje 20 kombiniranih aseva – 12 Marinovih i 8 Zhizhenovih.

Tako nismo vidjeli niti jedan izgubljen servis pa je pobjednik prvog seta odlučen tek u tiebreaku. U “trinaestoj igri” su Čilić i Zhang osvajali poene na svom servisu sve do 5-5 kada je Kinez neprisiljenom pogreškom počastio hrvatskog tenisača koji je odmah iskoristio set loptu poslije odličnog servis+1 udarca, piše hrsport.hr.

Zhangov izgubljeni poen na servisu kod 5-5 je bio prvi kojeg je Kinez izgubio na servisu poslije čak 19 uzastopno osvojenih. Na početku drugog seta je Čilić iznudio dvije vezane break lopte, međutim Zhang je s dva odlična servisa to spasio, dok je Marin najbliži gubljenju servis gema bio kod servisa za ostanak u setu kod 5:4 kada je Zhang došao do 0-30, ali hrvatski tenisač osvaja četiri uzastopna poena. Na kraju je i drugi set zaključen u tiebreaku, a njega je Čilić otvorio s “mini-breakom”.

Tu je prednost izgubio na prilično jeftin način s obzirom da je kod 3-2 promašio smash te je tako vratio Zhanga u igru. Kod 6-5 je Marin došao do meč lopte te ju je sjajnom igrom i kapitalizirao za veliku pobjedu i povratak na najveću scenu.

Čilić je turnir započeo kao 777. tenisač svijeta te je tako postao novi rekorder s obzirom da je dosad najslabije rangirani osvajač ATP turnira bio Lleyton Hewitt koji je 1998. godine pokorio Adelaide kao 550. na svijetu. Nakon trijumfa u Kini, Čilić će napredovati na 212. mjesto što je skok za čak 565 mjesta.

Jabuka.tv
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Google širi podršku za sigurnosne ključeve izvan Androida

Budućnost prijava na razne web servise, uređaje i aplikacije bez lozinki, isključivo korištenjem sigurnosnih ključeva (passkey) još je korak bliža. Već sada je podržavaju veliki servisi poput Googleovih usluga, no dosad je bilo potrebno sigurnosni ključ koristiti samo na uređaju na kojem je postavljen, dok je za prijavu s ostalih […]

Pretplatite se