Forto: U BiH prijeko potreban državni zakon o transportu opasnog tereta

admin
0 0
Read Time:54 Second
Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto izjavio je danas da je našoj zemlji prijeko potreban državni zakon koji bi regulirao transport opasnog tereta. Na regionalnoj radionici o transportu opasnog tereta koja se održava u Sarajevu, Forto je rekao da je to prilika za razmjenu znanja i iskustava u oblasti koja je jako bitna za spašavanje života i okoliša.
”Danas zahvaljujući podršci Hrvatske, Slovenije i Transportne zajednice imamo ovdje prisutne eksperte s kojim ćemo razmijeniti znanja kako bi se u tom polju uskladili s Europskom unijom i prije nego što politika sustigne taj proces” – naveo je Forto. Naglasio je da je teško predvidjeti kada bi BiH mogla dobiti državni zakon o transportu opasnog tereta zbog poznatih izazova kad je u pitanju usvajanje zakona na državnoj razini.
Direktor Stalnog tajništva Prometne zajednice Matej Zakonjšek rekao je da mu je zadovoljstvo što ima priliku da u Sarajevu s predstavnicma BiH i zemlja članica EU organizira skup o tako važnoj temi. Podcrtao je da sigurnost transporta opasnog tereta mora biti na najvišem mogućem nivou bilo da je riječ o cestovnom ili željezničkom transportu.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pucao po naselju i uznemirio građane

Osoba inicijala G.A. iz Trebinja, koja je sinoć ispalila više metaka iz pištolja, uznemirila je stanovnike trebinjskog naselja Tini. Ispaljeni metci završili su na fasadi zgrade. Prema izvješću Policijske uprave Trebinje, prijava o incidentu stigla je od stanovnika ovoga naselja. “Na mjestu događaja je urađen očevid kao i pretres stana […]

Pretplatite se