Europski novac i dalje nedostupan BiH

admin
0 0
Read Time:46 Second

Bosna i Hercegovina je, zbog blokade Reformske agende, ostala bez 70 milijuna eura prve tranše iz Plana rasta za Zapadni Balkan. Ovu blokadu uzrokovali su predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) iz četiri županije, što je onemogućilo usvajanje plana. Unatoč tome, novac je i dalje dostupan, no isplata će uslijediti tek nakon što se Reformska agenda formalno uskladi i dostavi Europskoj komisiji.

Naša zemlja ostaje jedina na Zapadnom Balkanu koja još uvijek nije poslala finalni plan reformi, a Europska komisija strpljivo čeka da to bude učinjeno. No, pitanje je hoće li i kada to dočekati. Predsjednik HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović, pozvao je predstavnike Europske unije u BiH na čvršći pristup prema ovoj problematici.

Postoji teorijska šansa da BiH uskoro dobije sredstva jer Europska komisija nije postavila precizni rok za dostavu Plana reformi u Bruxelles, ali uvjet je jasan – Reformska agenda, bez koje Bosna i Hercegovina ne može računati na sredstva iz Plana rasta.

Borak.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U PROZORU SE OKUPILI SVEĆENICI, REDOVNICI I ČASNE SESTRE

Danas je u župi Presvetog Srca Isusova – Prozor upriličen tradicionalni Susret duhovnih zvanja ove župe. Svečanu sv. Misu predvodio je vlč. Ljubo Zadrić, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Vrhbosanske nadbiskupije.

Pretplatite se