Plenković i Zelenski potpisali Sporazum o suradnji i potpori

admin
0 0
Read Time:49 Second

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski doputovao je u srijedu u Dubrovnik, gdje će sudjelovati na 3. sastanku na vrhu Ukrajina – jugoistočna Europa, na kojemu bi zemlje regije trebale dati podršku Kijevu u borbi protiv ruske agresije.

Sudionici summita trebali bi donijeti zajedničku Dubrovačku deklaraciju o čijem se tekstu još pregovara, ali ona bi trebala biti na tragu ranijih deklaracija sa summita u Ateni i Tirani.

Glavne točke deklaracije, kako se doznaje, trebale bi uključiti osudu ruske agresije, podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine uključujući poluotok Krim, podršku mirovnom planu predsjednika Zelenskog, zahtjev za procesuiranje ratnih zločina u Ukrajini, podršku eurointegracijama Kijeva i članstvu u NATO-u kada se za to steknu uvjeti te podršku energetskoj sigurnosti i obnovi Ukrajine nakon završetka rata.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i hrvatski premijer Andrej Plenković nakon bilateralnog sastanka potpisali su  Sporazum o dugoročnoj suradnji i potpori između Hrvatske i Ukrajine, kojim će se formalizirati već postojeća suradnja dviju zemalja, osobito na području humanitarne pomoći, razminiranja i procesuiranja ratnih zločina.

 

 

Posušje.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

KLONIRANJE: Primjenjuje ga sve više bogatih i slavnih osoba

Poznato je kako se mnogi vlasnici kućnih ljubimaca toliko vežu za životinje tako da, kada uginu, tuguju za njima kao da im je umrla bliska osoba. Neki nakon smrti kućnog ljubimca požele imati istog, odnosno sličnog psa ili mačku, a zahvaljujući jednoj britanskoj kompaniji, to zaista mogu i napraviti. Rješenje […]

Pretplatite se