Rafael Nadal objavio da ide u mirovinu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second
Španjolski tenisač Rafael Nadal (38) objavio je kraj teniske karijere. Umirovit će se na kraju aktualne sezone, a posljednji nastupi u karijeri bit će mu mečevi na Davis Cup turniru u Malagi koji se igraju u studenom. Odluku je objavio na društvenim mrežama. “Pozdrav svima. Ovdje sam da vam javim da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Realnost je da su to bile teške godine, posebno posljednje dvije, u kojima nisam mogao igrati bez limita. Očigledno je da je ovo za mene teška odluka. Razmišljanje o njoj mi je uzelo puno vremena, ali donio sam odluku”, rekao je Nadal u videu.
Nadal je nastupio i na Igrama u Parizu gdje je ispao od Đokovića. I tada je, prije malo manje od tri mjeseca, najavio mogućnost oproštaja od aktivne karijere. “Ovdje je sve posebno. Želio sam osvojiti zlato, o tome sam razmišljao svaki dan. Puno sam radio na tome. Također, svaki dan razmišljam o tome je li ovo moj zadnji meč. Ja sam taj koji odlučuje, ali tko zna. Osjetim li da fizički ne mogu više, otići ću. I dalje uživam u tenisu”, rekao je Nadal nakon meča.
Nadal je osvojio 22 Grand Slam naslova. U 14 navrata slavio je na Roland Garrosu, gdje je apsolutni rekorder. Četiri puta podigao je trofej namijenjen osvajaču US Opena, a po dvije titule dodao je na Australian Openu i na Wimbledonu. Tim uspjesima dodao je i zlatnu olimpijsku medalju 2008. i 36 naslova na turnirima iz serije Masters 1000 te je bio član španjolske Davis Cup momčadi koja je osvajala naslove 2004., 2008., 2009., 2011. i 2019. godine. Smatran je članom teniske “velike trojke”, koju čini s Novakom Đokovićem i Rogerom Federerom.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Apel iz Konjica: Građanima prijeti novo klizište zbog minihodrocentrale!

Aarhus centar u BiH je na osnovu prijave stanovnika općine Konjic pokrenuo inicijativu za inspekcijski nadzor u vezi s ekološkom štetom koja prijeti rijeci Kraljuštici. Prilikom obilaska terena 8. listopada 2024. godine, lokalni mještani su primijetili klizišta uz korito rijeke, koja su prema njihovim tvrdnjama nastala kao rezultat radova na […]

Pretplatite se