Globalni problem paralizirao kompanije diljem svijeta: Avioni prizemljeni, vlakovi stoje

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Brojne kompanije diljem svijeta javljaju kako imaju IT probleme. Među pogođenim kompanijama su banke, avionske tvrtke, mediji, željeznice, kao i mnogi drugi.

Tijek događaja:

10:27 –  Zračni prijevoznik Ryanair kaže da ima “potencijalne smetnje u mreži”, za koje kažu da je posljedica prekida rada treće strane. Zrakoplovna tvrtka savjetuje da svi koji putuju danas trebaju provjeriti Ryanairovu aplikaciju za ažuriranja o svom letu.

U Velikoj Britaniji pacijenti ne mogu dogovoriti termin pregleda kod liječnika opće prakse zbog globalnog kraha IT sustava. Liječnici također ne mogu ući u kartone pacijenata. “Ovo je nacionalni problem i inženjeri ga trenutačno pokušavaju riješiti”, rekla je jedna ordinacija na X-u (nekadašnji Twitter), i pozvala pacijente koji su ranije dogovorili termin da dođu na njega.

Tvrtka za kibernetičku sigurnost CrowdStrike zbog koje je nastao IT problem brojnih kompanija diljem svijeta objavila je kako je to rezultat najnovijeg ažuriranja njihovog sustava. Oni su sad u procesu uklanjanja tog problema na razini cijelog svijeta. “CrowdStrike je svjestan izvješća o rušenjima na Windows hostovima u vezi s Falcon Sensorom”, rekao je CrowdStrike za NBC.

Reuters piše kako se globalni IT problem povezuje s kompanijom za cybersigurnost Crowdstrike i Microsoftom.

U Španjolskoj je zabilježen ‘incident’ u svim zračnim lukama u zemlji. “Radimo na tome da to riješimo što je prije moguće. U međuvremenu, operacije se nastavljaju s ručnim sustavima”, kazao je operater španjolske zračne luke.

Probleme u radi ima i Sky News. Kanal jutros nije mogao emitirati uživo, kazao je izvršni predsjednik tvrtke.

Stranica za detektiranje problema Downdetector javlja kako je povećan broj prijava problema s Microsoftom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Otvaranje turističko-hodočasničke staze Camino Dubrovnik – Međugorje 24. rujna

Gradonačelnik Mato Franković održao je danas radni sastanak sa sudionicima projekta „Camino Dubrovnik“, pješačke turističko-hodočasničke staze u dužini od oko 150 kilometara od benediktinskog samostana sv. Jakova u Dubrovniku do crkve sv. Jakova u Međugorju. Usuglašen je datum prvog Camina Dubrovnik koji će se održati 24. rujna polaskom iz Dubrovnika, […]

Pretplatite se