Što donosi naknada koja bi trebala zamijeniti dječji doplatak u Njemačkoj?

admin
0 0
Read Time:48 Second

Dječji doplatak u Njemačkoj raste od 2025. godine. Osim toga, uvest će se osnovna dječja sigurnost – Kindergrundsicherung koji objedinjuje dječji doplatak s ostalim financijskim naknadama za djecu. Što će se promijeniti za roditelje i koliko će novca biti dostupno po djetetu u budućnosti? – piše Fenix- magazin.

Sa saveznim proračunom za 2025. sada je jasno: obitelji se mogu veseliti većem dječjem doplatku.

Obitelji će od siječnja dobivati ​​pet eura više dječjeg doplatka mjesečno po djetetu, odnosno 255 eura umjesto dosadašnjih 250 eura mjesečno.

Daljnja prilagodba planirana je za 2026. godinu: tada će biti još četiri eura više, odnosno 259 eura mjesečno po djetetu. Direktni dječji doplatak, koji pruža dodatnu potporu obiteljima s niskim primanjima, također će se od siječnja povećati za pet eura. Tu je onda 25 eura mjesečno po djetetu.

Vlada također želi pojednostaviti pristup državnim beneficijama za obitelji. Stoga bi dječja zaštita trebala “zamijeniti” dječji doplatak 2025. godine.

Dječji doplatak i dječji dodatak ubuduće će se biti objedinjeni.

 

Tomislavcity TC

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

25. MFF: Žiri i publika nagradili ''Izbor za miss zatvora'', najbolji kratki dokumentarac

Dokumentarni film ”Izbor za miss zatvora”, bh redatelja Srđana Šarenca odlukom žirija osvojio je Grand Prix 25. Mediteran Film Festivala i nagradu publike, dok je nagradu MFF Best Short dobio film ”A Poil!”, francuske redateljice Audrey Clemens. Nagrada ”Best Camera” pripala je snimatelju Igoru Maroviću za rad na filmu ”Flašaroši”, […]

Pretplatite se