Obdukcija tijela iz Jablanice: Nitko nije umro od utapanja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Forenzičari iz Trebinja i Foče, dr Dražen Damjanjuk i dr Boris Pejić, identificirali su i obducirali dvadeset ljudi stradalih u jablaničkoj kataklizmi, pišu Nezavisne novine. “Nijedan od njih nije imao klasično utapanje, već su svi stradali od zapušenja grkljana i dušnika zemljom i muljem, ili su stradali od mehaničkih povreda, zadobivajući teške prelome od stijena i drugog materijala koji je padao po njima”, kazao je Damjanjuk, potvrdivši da ni on, ali ni njegov kolega, nisu ustanovili nijedno klasično utapanje.
Damjanjuk i Pejić su radili po popisima nestalih Jablaničana, pa je Damjanjuk obducirao i bračni par koji je pronađen zagrljen u smrti, Perić je radio na lešu nastradale trudnice u sedmom mjesecu trudnoće, ali su, kako kažu, i jedan i drugi, iako su do sada radili na brojnim “teškim slučajevima”, ovaj posao uradili sa dosta teških emocija, pišu Nezavisne. “Nas dvojica smo obradili i osam leševa iz jedne iste obitelji, iz koje je ostao samo jedan dječačić, tako da je sve to skupa jako potresno, ali, to je naš posao”, kazao je Damjanjuk. O tome koliko je i fizički i psihički teško bilo odraditi ovaj posao govori i detalj koji nam je iznio doktor Damjanjuk:
“Koliko je na leševima bilo zemlje i mulja možda najbolje govori podatak da je za jedan leš mome pomoćniku trebalo pola sata da ga pripremi za obdukciju”, kaže Damjanjuk.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

FUCZ o klizištu na Trebeviću: “Nadziremo teren 24 sata”

Izlaskom na lokalitet Bistrički potok 13. listopada utvrđeno je da je i dalje djelomično zasuto korito Bistričkog potoka materijalom sa deponije i obrušenim stablima. Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) se oglasila o problemu klizišta na Trebeviću u Sarajevu. Kako su naveli, Općinski štab civilne zaštite organizirao je 24-satno posmatranje terena […]

Pretplatite se