Maloljetnik koji je ubio policajca ne ide u zatvor, može samo u popravni dom

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Prema zakonu, maloljetniku koji je sinoć ubio jednog i ranio drugog policajca u Bosanskoj Krupi se ne može izreći kazna zatvora jer je mlađi od 16 godina. Ne radi se o starijem maloljetniku, već o mlađem te se mogu izreći zavodske mjere, odnosno upućivanje u odgojno-popravni dom, najduže pet godina.

Rekla je ovo Merima Mešanović, glavna Županijska tužiteljica Tužiteljstva USŽ na konferenciji za medije, koje je danas organiziralo Tužiteljstvo Unsko-sanske županije.

Amer Kozlica, direktor Uprave Policije USK, tom prilikom je izrazio sućut obiteljii preminulog policajca.

Merima Mešanović, glavna Županijska tužiteljica Tužiteljstva USŽ, rekla je da je točno da je dežurni tužitelj sinoć obaviješten o nemilom događaju, kao i da je postupajući tužitelj zajedno sa pripadnicima sektora krim policije izašao na mjesto zločina, gdje su izvršene očevidne radnje.

“Maloljetna osoba, počinitelj krivičnog djela, je zatečen na mjestu zločna te je uhićen. Dežurna tužiteljica je, uz suglasnost, djelo okarakterizirala kao djelo terorizma, jer se radi o terorističkom činu. Neslužbeno, motiv je napad na instituciju, tj. policijsku stanicu kao organ s ciljem zastrašivanja stanovništva”, poručila je Mešanovićeva.

Dodaje da je nakon uhićenja maloljetnika, izvršen i pretres kuće, te su oduzeti predmeti koji su važni i potrebni za dalji krivični postupak.

Kada su u pitanju potencijalne kazne za maloljetnika zbog počinjenog zločina, kako je kazala, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi koje ima nepunih 15 godina, prema Krivičnom zakonu, on se smatra maloljetnikom.

“Propisana je kazna najmanje 10 godina ili doživotna kazna. Ipak, prema zakonu, njemu se ne može izreći takva kazna niti kazna zatvora jer je mlađi od 16 godina. Ne radi se o starijem maloljetniku već o mlađem te se mogu izreći zavodske mjere, odnosno upućivanje u odgojno-popravni dom, najduže pet godina”, zaključila je Mešanovićeva.

 

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Punom parom se gradi brza cesta kroz središnju Bosnu

Prema procjenama prva dionica brze ceste kroz Lašvansku dolinu mogla bi biti gotovo do kraja godine. Aktivnosti na terenu pokazuju kako se radi punom parom, a tvrtka Hering d. d. Široki Brijeg na Instagramu je objavila i video u kojemu je vidljivo više detalja na dionici od petlje Vitez i izlaza iz […]

Pretplatite se