Tomislavgrad: Provedena akcija mjerenja šećera u krvi i krvnoga tlaka

admin
0 0
Read Time:42 Second

Povodom Svjetskoga dana borbe protiv dijabetesa, danas je u Hotelu Tomislav upriličena akcija besplatnoga mjerenja razine šećera u krvi te krvnoga tlaka.

Akciju je organizirao Dom zdravlja Tomislavgrad i Srednja strukovna škola Tomislavgrad u suradnji sa županijskom Udrugom “Krug”. Mjerenje su provodili fizioterapeutski tehničari Srednje strukovne škola Tomislavgrad i dvojica medicinski tehničara – pripravnika, bivših učenika ove škole, te patronažne sestre Julija Barišić i Matijana Jurišić.

Materijal za mjerenje razine šećera u krvi (trakice, lancete i aparat) za ovu akciju osigurala je Udruga osoba oboljelih od šećerne bolesti “Krug”.

Ovoj, do sada najbolje posjećenoj akciji odazvao se 101 sumještanin a kod 20 ih je registriran visoki krvni tlak, dok je kod troje izmjerena razina šećera u krvi iznad 15 mmol/l

Sudionicima su podijeljeni letci o zdravoj prehrani i tjelovježbi, te su ispunili upitnik o riziku za nastanak dijabetesa.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Advent u Mostaru: U glazbenom dijelu 44 sadržaja, posebno iznenađenje za najmlađe

Tradicionalna manifestacija Advent u Mostaru počinje 27. studenoga, a Mostarce, kao i sve goste u Novu godinu uvest će legenda glazbene scene Željko Bebek. Tijekom press konferencije koja je održana danas u Gradskoj vijećnici organizatori su pozvali sve građane, a i šire da dođu na Advent na ugodno druženje tijekom […]

Pretplatite se