NOVI ZAKON U FEDERACIJI Obiteljski nasilnici neće moći otkupljivati zatvorske kazne

admin
0 0
Read Time:47 Second

Federalni ministar pravde Vedran Škobić informirao je zastupnike u Parlamentu Federacije o trenutnom statusu izmjena Kaznenog zakona FBiH i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji FBiH te kada bi se oni mogli naći u parlamentarnim klupama.

Zakoni su, kazao je Škobić, završeni prije mjesec dana i upućeni su u proceduru pribavljanja mišljenja od Federalnog ministarstva financija i Ureda za zakonodavstvo.

Škobić je izvijestio da su mišljenja MMF-a već dobili, te da idućeg tjedna očekuju i mišljenje Ureda za zakonodavstvo nakon čega će zakoni biti upućeni Vladi Federacije, a nakon toga, nada se Škobić, i u Zastupnički dom.

“Nadam se da će Kazneni zakon vrlo skoro biti na zastupničkim klupama.
Što se tiče upita u vezi s otkupom kazni, želim spomenuti da je upravo u ovom kaznenom zakonu već obuhvaćeno to pitanje. Onemogućili smo otkup kazne za kaznena djela protiv spolne slobode i morala, silovanja, nasilja u obitelji, trgovine ljudima i djecom”, istaknuo je.

 

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sveta misa na spomendan smrti kraljice Katarine u Rimu

U bazilici Santa Maria d’Aracoeli na Kaptolu u Rimu u petak je slavljena sveta misa u povodu spomendana smrti posljednje bosanske kraljice blažene Katarine Kotromanić Kosača, koja je u toj bazilici pokopana 1478. godine kao franjevačka trećoredica. Osam svećenika iz BiH i RH Misno slavlje predvodio je rektor međunarodnog Zavoda […]

Pretplatite se