Skandal u izboru Zlatne lopte

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Španjolski nogometni velikan Real Madrid otkazao je odlazak cijele svoje ekspedicije u Pariz na večerašnju gala dodjelu Zlatne lopte, uključujući i Viniciusa, što sugerira da Brazilac nije dobitnik prestižne nagrade.

Zrakoplov koji je rezervirao Real Madrid trebao je poletjeti sa zračne luke Adolfo Suarez de Barajas u 15 sati, no “Kraljevski klub” je otkazao odlazak izaslanstva u kojoj je trebalo sudjelovalo 50 ljudi, navode španjolski mediji.

Razlog je ljutnja i ogorčenje što po svemu sudeći Brazilac Vinicius Junior nije dobitnik prestižne “Zlatne lopte” koju ove godine zajednički organiziraju France Football, L’Equipe i UEFA, a održat će se večeras u Parizu.

U Realu su pretpostavljali da će Vinicius osvojiti “Ballon d’Or”, a ova vijest je šokirala madridski klub koji smatra nepravdom što Brazilac nije proglašen najboljim nogometašem svijeta.

“Ako prema kriterijima nagrade Vinicius nije pobjednik, onda bi najbolji trebao biti Carvajal. Budući da to nije bio slučaj, očito je da Zlatna lopta i UEFA ne poštuju Real Madrid. A Real Madrida nema tamo gdje se ne poštuje. Zlatna lopta za nas prestaje postojati,” navodno su poručili sa Santigo Bernabeua.

Prema nagađanjima medija, glavni favorit je veznjak Manchester Cityja Španjolac Rodrigo Hernandez, koji je u dresu španjolske vrste osvojio europski naslov i bio je proglašen najboljim igračem turnira. Osvojio je i Premier ligu te FA kup.

U izboru sudjeluje 100 novinara iz 100 najbolje rangiranih nacija prema FIFA-i, a prethodno su redakcije L’Equipea i France Footballa izabrale 30 nominiranih. Ove sezone vrednovao se individualni učinak, kolektivni učinak i Fair play.

 

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pretplatite se